Графік відключень світла в Києві тепер можна дивитися в календарі: як це зробити

Київський програміст зробив імпорт графіків відключень електроенергії прямо в застосунок календаря

Київський програміст інтегрував до застосунку Google Календар графіки відключень світла у столиці. Про це повідомляє Mezha.

"Однією з нагальних проблем українців через російське вторгнення стали віялові відключення електропостачання. Якщо не відбувається аварійних ситуацій, то більш-менш планувати свій час вдається завдяки графікам відключень", - йдеться у повідомленні.

Київський програміст зробив власний варіант підписки на графік прямо в календар. Це дозволить побачити, коли плануються відключення, і одразу зрозуміти, які події в календарі можуть накладатися на цей час. Ця інформація має автоматично оновлюватися.

IT-спеціаліст поділився інструкцією, як отримувати графіки прямо в календар.

Спершу треба дізнатися присвоєну вашій адресі групу відключень (на сайтах Yasno або ДТЕК), а далі згідно з інструкцією імпортувати графіки в Google Calendar, Microsoft Outlook, календар в iOS тощо.

Кияни отримуватимуть сповіщення про погіршення якості повітря. Користувачі "Київ Цифровий" можуть підписатися на сповіщення про високий рівень забрудненості повітря у Києві. Про це повідомив заступник міського голови Петро Оленич, - пише Київська міська рада. Мешканці Києва отримуватимуть повідомлення у разі, якщо індекс якості повітря у всьому місті відповідатиме значенню "високий рівень забрудненості" – тобто становитиме 75 і вище.

"Київ Цифровий" завантажили вже 2 мільйони користувачів. За цей час у застосунку отримано 150 000 відгуків, віддано 600 000 підписів за петиції і 6 500 000 голосів за дерусифікацію столиці.

"2 000 000 користувачів у Київ Цифровий! Дякуємо, що ви з нами. Be brave like Ukraine, be digital like Kyiv", – написав заступник голови КМДА Петро Оленич.

Читайте также