У Київській області створять першу у світі IT-пасіку

Україна серед лідерів у світі щодо кількості бджолярів, тому експеримент вирішили провести саме тут

Перша ІТ-пасіка українсько-польського стартапу AmoHive буде створена в Київській області. Про це "Seeds" розповів співзасновник компанії Ігор Курдін, передає "Твоє місто".

Команда інженерів, бджолярів та ІТ-спеціалістів AmoHive оснастила вулики сенсорами, які передають дані про стан вулика як всередині, так і ззовні. Розробники AmoHive зазначили, що Україна є чи не найбільшою країною у світі за кількістю бджолярів. Тому вони вирішили провести експеримент саме тут.

Наразі розумні ІТ-вулики українсько-польського стартапу AmoHive встановлені у бджолярів по всьому світу. Однак, вперше саме в Україні буде створена постійна пасіка, де дітей навчатимуть за напрямком "Інформатика та бджільництво". Автоматизовані вулики, розроблені українсько-польською компанією AmoHive, отримали високу оцінку за те, що вони кардинально змінюють майбутнє бджільництва у всьому світі.

ІТ-пасіки створюють нові робочі місця у високотехнологічних секторах, таких як DataScience, обробка великих даних в бджільництві, запиленні, аграрному секторі. Звичайно, для створення смарт-вуликів потрібні програмісти та розробники електроніки, креативні бджолярі та науковці.

Команда AmoHive планує продовжувати підвищувати рівень автоматизації. Наприклад, вони планують спроектувати рухомі елементи вулика так, щоб параметри і мікроклімат вулика могли змінюватися відповідно до серверних команд, які генерує штучний інтелект.

Нагадуємо, що на Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар". Президент України Володимир Зеленський обговорив з генеральним директором турецької компанії Baykar ("Байкар") Халуком Байрактаром будівництво заводу з виробництва безпілотників у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Діана

25 січня 2023, 17:50

Далека не преша в світі. Є багато масштабніших проетів розумних вуликів, наприклад https://www.beewise.ag/

Микола

24 січня 2023, 14:43

Слава Украине !!! В Украинском языке нет слова ,,,повестка ,,,= ЗВIСТКА !!! !!! Слово ,,, говорить ,,,= РОЗМОВЛЯТИ !!! !!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися