У Київській області відкрили першу у світі ІТ-пасіку (ФОТО)

Над створенням вуликів працювала команда фахівців з України та Польщі

У Київській області відкрили першу у світі ІТ-пасіку. Україно-польський проект "AmoHive" має на меті освітню та наукову функцію. Про це повідомляє проєкт USAID "Економічна підтримка України", передають "Коментарі".

Наразі ІТ-пасіка складається з 10 експериментальних поліпропіленових вуликів, обладнаних сонячними панелями та сенсорами, якими бджоляр може керувати зі смартфона. Інформація з датчиків передається на сервер, а звідти на смартфон. Додаток для смартфона дозволяє бджоляреві контролювати температуру і вологість у вулику, кількість назбираного меду в режимі реального часу, а також у застосунку є функція GPS-навігатора.

Такий вулик був розроблений командою фахівців з України та Польщі. На винахід оформлено патент в Україні.

У травні у вулики на Київщині заселили три породи бджіл - Українську степову, Карпатку та Карніку. Зараз на пасіці спостерігають за поведінкою бджіл і за потреби регулюють температуру та вологість у вулику. Це важливо, адже ці показники впливають на захворюваність бджіл, а отже, і на кількість зібраного меду, що є результатом їхньої роботи.

Нагадуємо, що в Київській області побудують сучасну багатопрофільну лікарню. Бучанську багатопрофільну лікарню побудують на території Ворзельського старостату. На це уряд виділяє 240 мільйонів гривень. За словами мера Бучі, це рішення необхідно не лише для Бучанської громади, а й для всієї області. Планується побудова багатопрофільної лікарні, яка надаватиме пацієнтам спеціалізовану вторинну медичну допомогу на сучасному рівні.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


УКРАИНЕЦ

3 червня 2023, 16:51

А с дерева мозгов сделать пасику не хватило только с хими травить химией пчел и людей! айти пасика это бред для тупохо населения!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися