Київська дитяча залізниця відкрила літній сезон (ФОТО)

Що змінилось під час воєнного стану та яка вартість квитків

На Київській дитячій залізниці, що в Сирецькому парку, відкрили літній сезон. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію АТ "Укрзалізниця".

Під час відкриття нового сезону голова правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін наголосив, що залізничники під час війни своєю відданою працею повернули престижність професії. Однак учнів за час війни на дитячій залізниці поменшало майже вдвічі.

"До війни тільки при Київській дитячій залізниці навчались тисяча дітей. На час війни дистанційне навчання проходили 550 дітей. А зараз на навчально-виробничу практику прийшло 280 дітей", — повідомив Камишін.

Голова правління АТ "Укрзалізниця" впевнений, що більшість дітей-випускників дитячої залізниці прийдуть працювати в "Укрзалізницю".

В "Укрзалізниці" розповіли, що вокзал станції Київ-Пасажирський дитячий є мінікопією Центрального залізничного вокзалу столиці. На шляху прямування дитячого поїзда пасажири можуть побачити 27 стел з інформацією про обласні центри України, а також міста Київ та Севастополь. Для любителів залізничної спадщини працюватиме музей історії Південно-Західної залізниці.

Вартість квитків на Київській дитячій залізниці наступна:

— у загальному вагоні: дитячий — 50 грн; дорослий — 100 грн;

— у ретровагоні: дитячий — 60 грн; дорослий — 120 грн;

— у вагоні "люкс": дитячий — 100 грн; дорослий — 150 грн;

— Музей історії Південно-Західної залізниці — 40 грн;

— виставка вузькоколійного рухомого складу — 50 грн.

Детальний розклад роботи Київської дитячої залізниці можна подивитись за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що столичний фунікулер після завершення консервації вестибюля закрили на плановий щорічний ремонт.

Нагадаємо, що на Центральному залізничному вокзалі Києва відкрили виставку про життя та евакуацію дітей під час воєнного стану. На експозицію під назвою "Рятуючи майбутнє" можна також подивитись на відео.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися