Туристи яких країн найчастіше приїжджають до Києва

Туризм в Києві продовжує розвиватися, адже в цьому плані місто багате і на історичну спадщину, і на неймовірно красиві пейзажі, і на різноманітні артоб'єкти сучасної урбаністики.

Мер столиці Віталій Кличко розповів, що частими гостями Києва є жителі Близького Сходу, зокрема Саудівської Аравії, ОАЕ, Ізраїлю та Туреччини. За словами чиновника, одна сім'я туристів з цього регіону, приїжджаючи в столицю України, залишає від 300 до 500 доларів на добу. У цю суму входить проживання в готелі, відвідування ресторанів, кафе або заходів.

Найбільше туристів приїжджає з США (понад 26,5 тисячі осіб), Ізраїлю (понад 22 тисяч осіб), Туреччини (понад 21 тисячі осіб). З початку поточного року в столиці приїхало понад 13 тис. іноземців із Саудівської Аравії, на це вплинуло створення прямого авіасполучення і безвізовий режим між країнами.

Нагадаємо, що з початку року Київ відвідали понад 300 тисяч іноземців, які поповнили бюджет столиці на мільйони гривень. За словами мера столиці, бюджет міста безпосередньо отримав понад 22 мільйонів гривень і це лише туристичний збір без урахування того, що люди привозять і залишають в комерційних установах міста - кафе, ресторанах.

Раніше видання "Коментарі. Київ "повідомляло, що в Чорнобильській зоні затримали двох екстремальних туристів. Чоловік і жінка проникли на радіоактивно забруднену територію Чорнобиля, але їх затримали прикордонники та працівники поліції. На екстремальних туристів, які порушили режим радіаційної безпеки, склали адміністративні протоколи. Чоловікові й жінці загрожує штраф від 340 до 510 гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися