Кличко розповів про доходи Києва від туризму

Скільки іноземцям коштує відвідати столицю

З початку року Київ відвідали понад 300 тисяч іноземців, які поповнили бюджет столиці на мільйони гривень. Про це розповів мер Києва Віталій Кличко в ефірі телеканалу "Прямий", передають "Коментарі".

"Туризм — одна з ключових складових нашого міста. Кожен знає, що місто — старовинне, є що подивитись. Місто Київ привабливе тим, що ціни у порівнянні з іншими країнами набагато менші. Середній турист залишає в Києві за добу від 300 до 500 доларів. Це проживання в готелі, це їжа, це концерти, проведення часу", — сказав Кличко.

Туристична галузь для наповнення бюджету Києва вкрай важлива, зазначив мер.

"З початку року тільки від туризму бюджет нашого міста напряму отримав понад 22 мільйонів гривень. Це тільки туристичний збір без урахування того, що люди привозять й залишають у комерційних установах нашого міста кафе, ресторанах", — розповів очільник столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві відновлюють рух річкового пасажирського транспорту на Дніпрі. Перший пілотний рейс швидкісного теплохода "Ракета" прибув з Києва до Канева 11 вересня. Одноденний туристичний маршрут "Київ — Канів — Київ" по Дніпру планують зробити регулярним, якщо на нього буде попит. Цими вихідними, 18 та 19 вересня, теплохід "Ракета" здійснить ще два рейси по Дніпру з Києва до Канева та у зворотному напрямку.

Нагадаємо, у фракції "Слуга народу" планують обмежити повноваження мера Києва Віталія Кличка, ухваливши законопроєкт № 2143-3 "Про місто Київ — столицю України". Не зважатимуть навіть на роз’яснення Конституційного суду України, згідно з яким посаду голови Київської міської державної адміністрації може обіймати виключно мер Києва. Кличко вважає, що законопроєкт про столицю має пройти експертну оцінку Венеціанської комісії та європейських партнерів.

Читайте також: Кличко порівняв Київ із Парижем, а Зеленського — з Наполеоном.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися