У Зеленського розповіли, як обмежать повноваження Кличка

У фракції "Слуга народу" не зважатимуть на роз’яснення КСУ

Монобільшість планує ухвалити законопроєкт №2143-3 "Про місто Київ" попри "досить давнє" роз’яснення Конституційного суду України (КСУ). Про це в ефірі телеканалу "Київ" заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко, передають "Коментарі".

На питання, як народні депутати планують обмежити повноваження мера Києва Віталія Кличка, якщо за роз’ясненням КСУ головою Київської міської державної адміністрації (КМДА) може бути лише обраний киянами очільник столиці, перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко відповів так:

"Роз’яснення Конституційного суду досить давнє й досить суперечливе. Ми працюємо над тим, щоб ухвалити нову редакцію закону про столицю. Далі всі бажаючі люди, які мають право звернення до Конституційного суду, можуть знов звернутися й запитати: чи новий закон конституційний. Та ми отримаємо відповідь від Конституційного суду".

У фракції "Слуга народу" посилаються на положення Європейської хартії місцевого самоврядування, зазначив Корнієнко. А саме — що за місцевою владою має бути "нагляд", якого у центральної влади у Києві немає.

"Ми не хочемо розмежовувати посади за суттю — посаду голови КМДА як управлінця, господарника з мером. Хай мер буде господарником. Це як раз окєй. Але має бути контроль якийсь. Про це говорить Європейська хартія місцевого самоврядування. Ми її шануємо. Україна підписала її свого часу та ратифікувала", — заявив перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Концепцію нагляду префектів за владою Києва, прописану у законопроєкті про столицю, він назвав "досить м’якою".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на опрацювання 900 правок до законопроєкту №2143-3 "Про місто Київ — столицю України" парламентарям потрібна пара тижнів. Саму модель документу планують винести на обговорення з експертами та киянами.

Читайте також, як мер Києва прокоментував законопроєкт від "Слуги народу" про столицю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися