У яких великих столицях світу скасували різдвяні заходи

Черговий сплеск Covid-19 та швидке поширення нового варіанту коронавірусу Omicron розбили надії на святкування

Якийсь час здавалося, що ми зможемо зустріти напередодні Нового року у великих містах світу чимось, що нагадує великі святкування минулих часів. Черговий сплеск Covid-19 та швидке поширення нового варіанту коронавірусу Omicron розбили ці надії – принаймні в якійсь частині світу.


У яких столицях світу скасували заходи


Афіни


Цього року над Акрополем не буде феєрверків. Міністр охорони здоров'я Танос Плевріс заявив під час брифінгу у четвер, 23 грудня, що всі публічні святкування Різдва та Нового року, заплановані муніципалітетами, скасовані.

 

БЕРЛІН

Німеччина запровадить суворі обмеження на контакти, щоб стримати поширення Covid, починаючи з 28 грудня, та заборонити збори напередодні Нового року, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц у вівторок, 21 грудня. Це означає, що жодних великих феєрверків не буде ані у Берліні, ні у столиці, ані в інших великих місцях, таких як Мюнхен і Франкфурт.



ЕДИНБУРГ

Громадське святкування Нового року у Шотландії буде скасовано, заявив перший міністр Шотландії Нікола Стерджен у вівторок, 21 грудня. У своїй заяві Стерджен пояснив подробиці передріздвяних обмежень на великі заходи, щоб уповільнити поширення "Омікрона".

 

Лондон

Запланований новорічний захід у Лондоні було скасовано через побоювання з приводу коронавірусу, написав у Твіттері мер Лондона Садік Хан у понеділок, 20 грудня.


НЬЮ-ДЕЛІ

Уряд союзної території Індії Делі, яка включає національну столицю Нью-Делі, оголосив про заборону на всі соціальні, культурні, політичні та фестивальні збори до подальшого повідомлення через зростання випадків захворювання Covid-19.


ПАРИЖ

Париж скасував традиційний феєрверк над Єлисейськими полями, щоб зустріти Новий рік, через хвилю коронавірусу, що відновилася.


У Києві святкові заходи відбуватимуться на площі, а також на Володимирському проїзді та у Центральному парку культури та відпочинку (Маріїнський парк та естрада Міського парку). Вони триватимуть до 16 січня нового 2022 року. Організатори при цьому зобов'язані дотримуватися рішень МОЗ щодо протиепідемічних заходів у столиці та в Україні. Містяни та гості міста розважатимуться у новорічному ярмарковому містечку, за яке відповідатиме ТОВ "Глобал-Декор" згідно з розпорядженням КМДА № 2474.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися