На Київщині розробили екскурсії для святкування Водохреща (ФОТО)

Кілька цікавих локацій можна відвідати для відпочинку усією родиною

У Київській області відсвяткувати Водохреща та просто відпочити на природі у колориті українських традицій можна на кількох туристичних локаціях. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на рекомендації Управління туризму Київської облдержадміністрації.

В Україні традиційно 19 січня відзначають Водохреще. В цей день Іоан Предтеча охрестив Ісуса Христа в річці Іордан. За традицією, на Водохреще освячують воду й окроплюють нею домівки, а також занурюються в ополонку з крижаною водою. Вважається, що вода на Водохреща цілюща — "змиває" все недобре та загартовує організм.

Одна з чудових туристичних локацій, де можна відзначити Водохреща та гарно відпочити, розташована на озері Забір’я. Неподалік Києва знаходиться Фіш-парк "Забір'я", ферма та ресторан. У цій локації святкове богослужіння на Водохреща проведуть о восьмій ранку. Настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці отець Ярослав освятить водойму поблизу ресторану "Рибачок". Тут можна буде набрати свяченої води та за бажанням зануритись в ополонку. Відвідувачам фіш-парку також запропонують святковий настрій з улюбленими стравами та смачними гарячими напоями.

У етнографічному комплексі "Українське село" святкове богослужіння на Водохреща проведуть о десятій ранку у Храмі святого великомученика Димитрія Солунського. Освячення води відбудеться після завершення служби у храмі навколо озера на території музею об 11:15. Для бажаючих окунутися підготовлять купальню та теплу роздягальню. Вони будуть доступні до восьмої вечора. Також у храмі до вечора можна набрати освячену водичку.

Етнографічний комплекс "Українське село" цікаво буде відвідати не тільки на Водохреща. Тут можна зібратися усією родиною, щоб спробувати гончарну та ковальску справи, пограти, приготувати смачний куліш на відкритому повітрі та скуштувати крафтові сири. Таку екскурсійну програму організатори підготували на 29 січня. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області можна поринути у світ крафтового сиру за кількома захопливими гастрономічними туристичними маршрутами. У регіоні можна відвідати кілька дивовижних локацій, де виготовляють найякісніші натуральні сири з козиного та коров’ячого молока. На козиних фермах цікаво подивитись на тваринок, поринути у деталі справи сироварів і скуштувати найсмачніші сири.  А під Києвом відкрили неймовірний парк для зимового відпочинку та розваг. Нова локація розташована у селі Хотянівка у Вишгородському районі Київської області. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися