В укриття у Києві закупили двері в туалети по 600 доларів за штуку (ВІДЕО)

Нові подробиці скандальних закупівель у столиці

У Києві для одного з укриттів закупили двері в туалети по 600 доларів за штуку. Про це розповів депутат Київської міської ради Леонід Ємець, передають "Коментарі".

За його словами, під час раптових перевірок закупівель для столичних укриттів виявили багато шокуючих цінами позицій. Вартість товарів була завищена до 400 відсотків на деякі позиції. Зокрема, виявили замовлення дверей в укриття вартістю майже 23 тисячі гривень.

"В договорі на ремонт ми бачимо дверні коробки на 120 тисяч грн. Цікавимось а де ж вони. А ось вони, 5 шт. Убогі і прості як шматок сосни якими вони і є. В туалет. В підвалі. По 600 доларів штука! Далі за стандартною процедурою знаходим виробника і ставим йому заявлені в договорі параметри. Отримуємо рахунок — 25 800 за всі 5, а не за кожну. 400 відсотків навару!" — розповів Ємець.

Депутат Київської міської ради зазначив, що окремі депутати, експерти і навіть вся Тимчасова контрольна комісія не може перевірити всі закупівлі, але те, що бачать — "це жахливий кошмар".

"Гроші киян, бюджетні кошти з наших податків через такі закупівлі, мабуть (і кажу мабуть, — бо ми і не прокурор, і не суд, і нам просто не можна казати, що тут страшна корупція, хоча на неї все прямо дуже схоже!) так, от бюджетні гроші використовують щоб за подвійною, потрійною, четверною, бляха, ціною закупати на саме болюче сьогодні — на укриття!!!" — обурився Ємець.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дніпровському районі Києва для укриття в одному з ліцеїв замовили технологічне обладнання на понад мільйон. Мова йде про мистецький ліцей "Зміна", власником якого є Дніпровська районна державна адміністрація Києва. Цей навчальний заклад витратив на закупівлю двох електропательнь 1,2 мільйони гривень, тобто 600 тисяч гривень за одиницю. В іншому скандальному тендері замовником є Управління освіти Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації. Мова йде про закупівлю в укриття комплектів обладнання для обробки продуктів харчування, а саме — електричних овочерізок за ціною у майже 132 тисяч гривень за одиницю на загальну суму у майже 1,6 мільйони гривень.

Нагадаємо, у Києві витратять 300 мільйонів гривень на бетонні модульні укриття. На ці гроші столична влада планує придбати та встановити 200-250 таких споруд.

Читайте також, що у Києві для укриттів Дніпровське управління освіти столиці закупило барабани майже на мільйон гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Тарас

1 липня 2023, 23:43

Мо вже пора парочку- трійку постріляти?

Олег

1 липня 2023, 18:45

https://t.me/palyanitsyanews/13763

Олег

1 липня 2023, 18:42

А туалетная бумага для убежища Киева на 2000000 гривен как вам?

Андрий

1 липня 2023, 11:08

Показательные публичные казни всех причастных к подобным махинациям искоренят это зло. Народ будет только радостно рукоплескать таким наказаниям.

ufo

30 червня 2023, 22:25

Ну, как говорится, кому война... Одни воюют, другие последние копейки на снаряжение бойцам отдают, а кто-то, вот, бюджет осваивает.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися