На ремонт сходів в парку у центрі Києва витратять мільйони

Що відомо про чергову ініціативу столичних комунальників

У Києві на капітальний ремонт сходів в одному зі столичних парків витратять мільйони гривень. Про це стало відомо з оголошеного тендера на пошук підрядника на сайті Prozorro, передають "Коментарі".

Ремонтні роботи планують провести в парку Вічна слава", розташованому у Печерському районі Києва. Замовником ремонтних робіт виступає Київське комунальне об'єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень міста "Київзеленбуд". Вартість замовлених робіт становить майже п’ять мільйонів гривень.

Серед замовлених послуг — демонтаж старих плит на сходах, земляні, монтажні та бурові роботи, укладання нових дорожніх плит, облаштування дощової каналізації тощо. Підрядник виконати реставрацію та провести капітальний ремонт сходів у столичному парку Вічної слави до 31 грудня 2023 року. Аукціон заплановано провести наступного тижня. Торги відбудуться у четвер, 3 серпня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що комунальне об'єднання "Київзеленбуд" оголосило тендер на встановлення нового зовнішнього освітлення в одному зі скверів Києва. На це зі столичного бюджету готові витратити майже 3,5 мільйонів гривень. Мова йде про сквер у Голосіївському районі столиці на житловому масиві Теремки. Зона відпочинку розташована неподалік Київського іподрому по вулиці Лятошинського.

Нагадаємо, у Києві захистили заказник "Озеро Алмазне" та не віддадуть заповідну територію під видобуток піску. За даними столичних екологів, небезпечна ситуація для природної заповідної зони у Києві склалася через "технічну помилку". Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України погодило Державної служби геології та надр України проведення аукціону з продажу спеціального дозволу на промисловий видобуток піску на озері Алмазне в Києві. Однак озеро Алмазне, розташоване у Деснянському районі столиці, є ландшафтним заказником. Його створили торік. Видобувати пісок там не можна.

Читайте також та дивіться фото, де на території столичної лікарні відкрили унікальний майданчик для реабілітації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


киев12345

28 липня 2023, 14:34

це якись жах. схоже що для віталіка-пєдаліка війна-це спосіб збагачення

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися