У Києві відновили пошкоджені обстрілами багатоповерхівки (ФОТО)

Як виглядають житлові будинки після відновлювальних робіт

У Києві відновили пошкоджені російськими обстрілами два багатоповерхових будинки. Про це розповіли в Київській міській державній адміністрації, передають "Коментарі".

За даними столичної мерії, відновлювальні роботи завершили в багатоповерхівках на вулиці Глибочицькій в Шевченківському районі Києва. В одну з них ракета російських окупантів влучила торік навесні, в житловий будинок поруч – влітку 2022 року. У квітні внаслідок ворожого обстрілу було зруйновано перші два поверхи та 15 квартир. Тоді одна людина загинула, близько десяти зазнали поранень. Вдруге російська ракета влучила за два місяці в будинок, розташований впритул. Пошкодило три верхніх поверхи, були повністю зруйновані 12 квартир, ще вісім десятків квартир були пошкоджені. Внаслідок обстрілу влітку 2022 року загинув чоловік.

Зараз житлові будинки на вулиці Глибочицькій повністю відновили. Тут оновили монолітний залізобетонний каркас, влаштували зовнішні та внутрішні стіни із керамічних блоків. Окрім того, в багатоповерхівках змонтували нові конструкції даху, замінили ліфти, відновили внутрішні інженерні мережі. В деяких квартирах, за бажанням їх власників, зробили соціальний ремонт. За місяць в столичній мерії планують завершити благоустрій прилеглої території.

У Київській міській державній адміністрації додали, що загалом за час повномасштабної війни у Києві ракетними обстрілами російських окупантів пошкоджені майже 800 будівель. Мова йде не тільки про житлові будинки, а й про соціальні та інфраструктурні об’єкти. Торік на відновлювальні роботи зі столичного бюджету виділили понад 600 мільйонів гривень, цього року – майже 300 мільйонів гривень. Іще 200 мільйонів гривень столиці виділив Кабінет міністрів України. Торік у Києві відновили одинадцять житлових будинків, ще шість — цього року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під Києвом під час відпочинку на території елітного спортивно-розважального комплексу потонув десятирічний хлопчик. Подробиці трагедії — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві повідомлено про підозру посадовцям Державної служби з надзвичайної ситуації України через авіакатастрофу в Броварах, в якій загинули багато високопосадовців. У Державному бюро розслідувань заявили, що повідомлено про підозру посадовцям ДСНС, через дії яких в авіакатастрофі загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ України та цивільні громадяни.

Читайте також, як посадовця військової адміністрації Києва викрили на схемі виїзду ухилянтів за кордон



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися