У Києві провалили профінансовану програму захисту та оборони

Стали відомі шокуючі подробиці

У столиці збільшили фінансування програми "Захисник Києва" до понад п’яти мільярдів гривень, однак вщент провалили освоєння бюджетних коштів. Подробиці розповіла депутатка Київської міської ради Лілія Пашинна, передають "Коментарі".

За її словами, у 2023 році у бюджеті столиці на програму "Захисник Києва" передбачалося спочатку один мільярд гривень. За рік програма зазнала змін та були збільшені обсяги фінансування. Станом на зараз в програмі передбачено 5,1 мільярдів гривень. Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що на ці гроші столиця буде купувати дрони, ремонтувати техніку тощо. Саме на ці напрямки ми і збільшували фінансування в серпні, вересні та жовтні.

Що було профінансовано за три квартали 2023 року у Києві насправді:

·       Забезпечення функціонування медичних комісій: витрати: витрати на послуги з медичних досліджень — 6,8 мільйонів гривень передбачено, освоєно – 1,6 мільйони гривень (24%).

·       Транспортне забезпечення заходів призову, мобілізації та евакуації: витрати на перевезення — 65,3 мільйонів гривень передбачено, освоєно 5 мільйонів гривень (8%).

·       Вдосконалення військового обліку, оновлення обладнання для зберігання та обробки облікових даних: витрати на обладнання класу професійно-психологічного відбору передбачено — 105 тисяч гривень, освоєно 0,0 гривень.

·       Вдосконалення пунктів постійної дислокації сил оборони та безпеки Києва: на витрати на ремонт приміщень ТЦК та СП передбачено — 400 мільйонів гривень, освоєно – 34 мільйони гривень (8%).

·       Матеріально-технічне забезпечення бригади сил оборони та безпеки Києва: на витрати на обладнання об’єктів для розміщення навчально-матеріальної бази, забезпечення виконання завдань підрозділами сил оборони та безпеки Києва передбачено 2,9 мільярди гривень, освоєно — 495 мільйонів гривень (16,5%).

·       Обладнання центру підготовки сил територіальної оборони Києва: на витрати на капітальний ремонт навчально-матеріальної бази передбачено 9 мільйонів гривень, освоєно 4,2 мільйони гривень (47%).

·       Ремонт та технічне обслуговування військової техніки: на витрати на обладнання навчально-матеріальної бази передбачено 500 мільйонів гривень, освоєно — 47,7 мільйонів гривень (9,5%).

·       Матеріально-технічне забезпечення підготовки операторів безпілотників: на витрати, пов'язані з підготовкою операторів безпілотних літальних апаратів передбачено 300 мільйонів гривень, освоєно — 0%.

·       Придбання, виготовлення безпілотних летальних апаратів та засобів захисту військової техніки від ураження: передбачено один мільярд гривень, освоєно 0%.

·       Обладнання опорних пунктів: передбачено 100 мільйонів гривень, освоєно 0%.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві ініціативна група "Парк Прирічна" створила однойменну громадську організацію та подала на Київську міську раду позов до суду щодо будівництва паркінгу на Оболоні. За даними громадської організації "Парк Прирічна", вже відкрито судове провадження. Активісти сподіваються, що Київська міська прокуратура доєднається до судового процесу задля захисту інтересів громади. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, як Кличка запросили на спаринг на занедбаний на Оболоні ринг.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися