Десятки мільйонів намагалися привласнити на закупівлі томографа у Київській області

Що відомо про скандальний тендер

У Київській області намагалися привласнити десятки мільйонів гривень під час закупівлі медичного обладнання. Про це заявили у Бюро економічної безпеки (БЕБ) України, передають "Коментарі".

За даними відомства, детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області розслідують кримінальне провадження за фактом привласнення та розтрати бюджетних коштів шляхом зловживання службовим становищем. Слідство встановило, що навесні цього року комунальний заклад Київської облради "База спеціального медичного постачання" оголосив тендер на закупівлю томографа для обласного онкодиспансеру.

Вартість апарата оцінили у 44,5 мільйонів гривень, з яких за зверненням онкодиспансеру Київська обласна державна адміністрація передбачила 20 мільйонів гривень часткового фінансування. У БЕБ встановили, що вартість закупівлі є завищеною майже удвічі. Завдяки вжитим заходам Київська облдержадміністрація скасувала виділення 20 мільйонів гривень на придбання комп’ютерного томографа для онкоцентру.

"Загалом з початку року співробітники теруправління БЕБ на Київщині виявили ризики при проведенні тендерних закупівель та запобігли розтраті 173,8 мільйонів гривень", — прокоментував керівник Територіального управління Бюро економічної безпеки у Київській області Максим Кутерга.

Наразі досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Житомирщині чоловік намагався вивезти із Чорнобильської зони тони кори дерев для столичних дизайнерів. Вантажівку зупинили прикордонники. Під час перевірки знайшли близько трьох тон кори дерев, яку перевозили без належних документів та відповідного дозиметричного контролю.

Нагадаємо, у Києві відбудуться електронні аукціони з продажу права власності і оренди п’яти земельних ділянок. Про це розповіли у Департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації. Які саме земельні ділянки виставили на продаж у столиці — читайте за посиланням.

Читайте також, про аналіз витрат бюджету Києва на 2024 рік.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися