Тендер на сотні мільйонів незаконно провели у Києві

Що розповіли про закупівлю у прокуратурі

Київська міська прокуратура через суд вимагає повернення в бюджет понад 225 мільйонів гривень, виділених на реконструкцію полігону в селі Підгірці Київської області. Про незаконний тендер розповіли у відомстві, передають "Коментарі".

Слідство встановило порушення інтересів держави під час проведення закупівлі за бюджетні кошти робіт по реконструкції та технічному переоснащенні полігону в селі Підгірці Обухівського району Київської області. Мова йде про рішення Антимонопольного комітету України визнати комерційне підприємство таким, що вчинило порушення антимонопольного законодавства у вигляді антиконкурентних узгоджених дій. Такі дії позбавляють права участі в тендерних закупівлях.

Однак, підприємство взяло участь в тендерних закупівлях та за результатами торгів з ним укладено договір на реконструкцію полігону вартістю понад 225 мільйонів гривень. Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з позовом про визнання недійсними рішень тендерного комітету та укладених на їх підставі договорів, а також про стягнення з підприємства понад 225 мільйонів гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Житомирщині чоловік намагався вивезти із Чорнобильської зони тони кори дерев для столичних дизайнерів. Вантажівку зупинили прикордонники. Під час перевірки знайшли близько трьох тон кори дерев, яку перевозили без належних документів та відповідного дозиметричного контролю.

Нагадаємо, у Києві відбудуться електронні аукціони з продажу права власності і оренди п’яти земельних ділянок. Про це розповіли у Департаменті земельних ресурсів Київської міської державної адміністрації. Які саме земельні ділянки виставили на продаж у столиці — читайте за посиланням.

Читайте також, як десятки мільйонів намагалися привласнити на закупівлі томографа у Київській області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися