Скандальний тендер на будівництво скасували у Київській області

Що відомо про недоцільну закупівлю послуг з реконструкції

Міська рада Вишневого не реконструюватиме старий кінотеатр під свій офіс. Про це заявив начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко, передають "Коментарі".

За його словами, під час виїзного засідання робочої групи "Прозорість та підзвітність" Вишневій міській раді рекомендували відмовитися від планів проведення реконструкції колишнього кінотеатру "Промінь" під громадську будівлю для розміщення адміністративних органів місцевого самоврядування та ЦНАПу.

"Робоча група, до якої входять представники правоохоронних та антикорупційних органів, вважає  недоцільним використання 193 млн грн бюджетних коштів під час воєнного стану на будівництво фактично нової будівлі міської ради. Ця закупівля також викликала значний резонанс у суспільстві. Вишнева міська рада вже розірвала договір підряду за цією закупівлею", — заявив Кравченко.

Зараз міськрада Вишневого займає будівлю держустанови "Український дім фарфорово-фаянсової промисловості", але термін дії договору оренди сплив. Це питання планують вирішити найближчим часом.

Нагадаємо, у 2024 році заплановані надходження до державного бюджету від продажу об’єктів великої приватизації на рівні чотирьох мільярдів гривень. Подробиці розповіли у Фонді державного майна України. Вже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 об’єктах великої приватизації. Серед них — кілька столичних підприємств. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення університету площею 145,8 квадратних метрів вартістю 3,3 мільйонів гривень приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності Це є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом. Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого

Читайте також, які земельні ділянки виставили на продаж у Києві під забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися