Початок приватизації великих підприємств оголосили у Києві

Які об’єкти готують до аукціонів та коли

У наступному році заплановані надходження до державного бюджету від продажу об’єктів великої приватизації на рівні чотирьох мільярдів гривень. Подробиці розповіли у Фонді державного майна України, передають "Коментарі".

За даними відомства, вже створені аукціонні комісії для визначення стартових цін та умов продажу по 15 об’єктах великої приватизації. Серед них — кілька столичних підприємств.

"Умови продажу та стартові ціни будуть затверджуватись урядом і лише після цього розпочнеться оголошення аукціонів. Задача фонду – визначити справедливу стартову ціну, закласти в умови орієнтири на подальший розвиток підприємств та забезпечити прозорість проведення аукціонів”, – прокоментував заступник голови Фонду державного майна України Сергій Симонов.

ТОП майбутніх пропозицій великої приватизації такий:

·       ОГХК;

·       Демурінський ГЗК (санкційний актив);

·       Центренерго;

·       ОПЗ;

·       Готель Україна;

·       Ocean Plaza (санкційний актив);

·       "Індар";

·       Уманський лікеро-горілчаний завод.

Протягом наступного року триватиме і продаж об’єктів малої приватизації. Планують провести понад 300 аукціонів. Мінімальні надходження від малої приватизації у 2024 році прогнозуються на рівні одного мільярда гривень. За підсумками 10 місяців 2023 року аукціони з продажу об’єктів малої приватизації принесли держбюджету вже майже три мільярди гривень надходжень. Крім цих грошей, держава додатково отримала ПДВ в розмірі пів мільярди гривень та погашення новими власниками накопичених боргів.

Нагадаємо, Регіональне відділення Фонду державного майна України по Києву оголосило приватизацію єдиного майнового комплексу державного підприємства "Техніка". Об’єкт приватизації знаходиться у Києві по вулиці Обсерваторна, 25. Аукціон призначено на 4 грудня. Подробиці про актив — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Регіональне відділення Фонду Держмайна України по місту Києву передало в оренду приміщення університету площею 145,8 квадратних метрів вартістю 3,3 мільйонів гривень приватному підприємцю для здійснення господарської діяльності Це є порушенням вимог Закону України "Про освіту", оскільки у таких закладах приміщення має використовуватися лише для цілей, пов’язаних з освітнім процесом. Апеляційний суд підтримав позицію ювенального прокурора та повернув у державну власність приміщення столичного університету імені Карпенка-Карого

Читайте також, які земельні ділянки виставили на продаж у Києві під забудову.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися