На реставрацію історичного будинку у Києві витратять десятки мільйонів

Що відомо про тендер та замовлені роботи

У Шевченківському районі Києва витратять на реставрацію одного з історичних будинків десятки мільйонів гривень. Про це йдеться в оприлюдненому в електронній системі публічних закупівель Prozorro тендері, передають "Коментарі".

Замовником робіт з реставрації історичного будинку, розташованого по вулиці Десятинна, 14, є Київський науково-методичний центр по охороні, реставрації та використанню пам'яток історії, культури і заповідних територій. В цьому будинку проживали художники Михайло Врубель, Володимир Орловський, Вільгельм Котарбинський та родина Прахових. За роботи з реставрації підряднику виплатять понад 45,9 мільйонів гривень. Перемогло у тендері Товариство з обмеженою відповідальністю "Київська будівельно-монтажна компанія".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучанському районі Київської області розпочнуть будівництво нових очисних споруд. Інфраструктурний об’єкт буде використаний для очищення господарсько-побутових та виробничих каналізаційних стоків Бучі.

Нагадаємо, у Київській області комунальне підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Підприємство не дотримувалось нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами у річки Красилівка та Трубіж, басейну річки Дніпро.

Читайте також, що у Київській області збудують нову каналізаційну станцію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися