Масштабне будівництво важливого об’єкту розпочнуть на Київщині

Що відомо про амбітний інфраструктурний проєкт

У Бучанському районі Київської області розпочнуть будівництво нових очисних споруд. Про інфраструктурний проєкт розповіли у комунальному підприємстві "Бучасервіс", передають "Коментарі".

Комунальники Бучі стверджують, що нові споруди будуть використані для очищення господарсько-побутових та виробничих каналізаційних стоків міста і стануть першими новими очисними спорудами у всій Україні з часів незалежності.

"Завершено розробку проектної документації по будівництву нових очисних споруд у Бучанській громаді. Зокрема, стадію техніко-економічного обґрунтування. Їх розробила компанія "ЮТЕМ-Інженіринг", з якою КП "Бучасервіс" підписали договір ще у липні 2023 року", — розповіли у комунальному підприємстві.

У техніко-економічних розрахунках розглянуто впровадження сучасних світових технологій для очищення стоків. Це дозволить обрати найбільш ефективний варіант. Проєкт буде реалізовано спільно з Корейським інститутом екологічної промисловості та технологій. Так Бучанська громада стане автономною, а нові очисні споруди значно зменшать екологічні ризики і зроблять систему водовідведення більш ефективною.

Нагадаємо, у Київській області комунальне підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Підприємство не дотримувалось нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами у річки Красилівка та Трубіж, басейну річки Дніпро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Київській області збудують нову каналізаційну станцію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег Дубина Павлович Я родился 14.03.1986

1 січня 2024, 08:41

Мне братья и сестры надо срочно заплатить за леченья 5000 гривень сделаиье мне подарок или долг на леченья и комп,Я вам скину карточьку ощад банк по эмайлу [email protected] ,Я инвалид 2 группы мне 37 лет...пожалуста...

Валерий

30 грудня 2023, 19:46

Ви вірите що теперішня влада здатна щось побудувати?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися