Війна завдала довкіллю Києву та області мільярдних збитків

Названа сума нанесеної шкоди внаслідок обстрілів та бойових дій

Війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на 49 мільярдів 274 мільйони гривень. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Сума збитків становить 46 мільярдів 836 мільйонів 486 тисяч гривень. Земельним ресурсам Києва та регіону завдано збитків на суму 2 мільярди 54 мільйони 690 тисяч гривень внаслідок засмічення та забруднення через руйнування, спричинені обстрілами російських окупантів.

"Важливо не лише покарати Росію за всі злочини проти довкілля, вчинені в Україні, починаючи з 2014 року, але й змусити державу-агресора відшкодувати всю заподіяну шкоду. Збройна агресія держави-терориста Росії проти України має своїм наслідком руйнівний вплив на довкілля, на відновлення якого знадобиться не один десяток років", — наголосили у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Екологи додали, що збитки, які були завдані внаслідок військової агресії територіям та об’єктам природно-заповідного фонду становлять  382 мільйони 836 тисяч гривень.

Нагадаємо, прокурори встановили факт незаконної реєстрації низки гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку "Наталка", на півострові "Собаче гирло", на острові "Оболонський", на піщаній косі біля озера Алмазне та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Читайте також, як величезну територію на березі Дніпра привласнили у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися