Величезну територію на березі Дніпра привласнили у Києві

Що відомо про рейдерське захоплення земельної ділянки

У Києві привласнили величезну земельну ділянку на березі річки Дніпро, де збудували промислову базу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, приватне підприємство у березні 2020 року, понад рік після припинення йому права оренди землі Київрадою, без будь-яких правових підстав зареєструвало право оренди на зазначену земельну ділянку. Та у подальшому, у зв’язку з набуттям права власності на промислову базу загальною площею 155 кв. м, здійснило державну реєстрацію змін права оренди на земельну ділянку за іншим підприємством.

"Вказані реєстрації дії були здійснені з порушенням вимог чинного законодавства, оскільки будь-яких рішень про передачу в оренду вказаної земельної ділянки, після припинення права користування нею Київська міська рада не приймала. Також право оренди не могло перейти від одного товариства до іншого, у зв’язку з набуттям права власності на промислову базу, оскільки попередній власник майна не був законним користувачем земельної ділянки", — зазначили в столичній прокуратурі.

У квітні 2023 року Господарський суд Києва підтримав позицію Київської міської прокуратури щодо незаконної реєстрації за приватним підприємством права оренди земельної ділянки по вулиці Промисловій у Голосіївському районі столиці. Мова йде про земельну ділянку площею майже 17 гектарів вартістю понад 700 мільйонів гривень. Рішення суду за позовом Київської міської прокуратури про скасування державної реєстрації права оренди на земельну ділянку, яка була здійснена за відсутності правовстановлюючих документів на землю, набрало законної сили.

Нагадаємо, прокурори встановили факт незаконної реєстрації низки гідротехнічних споруд, які розташовані уздовж парку "Наталка", на півострові "Собаче гирло", на острові "Оболонський", на піщаній косі біля озера Алмазне та в межах прибережних смуг інших водних об’єктів у столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві забудовники програли суд щодо майбутнього заказника. За даними столичних екологів, забудовники намагалися захопити під забудову біля 50 гектарів зеленої зони у Голосіївському районі Києва. Ця територія входить до охоронної зони Музею архітектури та побуту в Пирогово. Тут планують створити заказник "Гончарівська гора".

Читайте також про майно та доходи голови Київської обласної військової адміністрації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


KGB

27 грудня 2023, 20:29

Кличко в курсі,не сумнівайтеся! І за ці ділянки він свої "відкати" давно вже отримав і в офшори перевів.

Андрей

27 грудня 2023, 19:49

Та ладно. Ніколи такого не було-і от знову! І ьеє, шо таке-відкат не дали??? Жлобство-таке діло. А якби поділились будо б все тіп топ. Як в цій державі робиться? Вкрав-ділись. І будеш господарник. Чи бізнесмен. Чи патріот. Або все разом, залежить від суми. А от за буханку хліба дадуть від 5 років. А ще мене приколює те, що в києві (в києві, Карл) так спокійно крадуть (уже смішно) 17 га землі, і ніхто не бачить))) А ну поставте лоток на 2 кв.м. через скільки з вас зроблять злочинця??? Та то таке, головне щоб кріпаки в окопах гинули, бо хтось же повинен красти...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися