Гроші на ремонт житла у Києві попросили у донорів

Як отримати компенсацію за пошкоджене житло

У Києві запланували модернізацію будинку, куди влучила ракета російських окупантів. Як повідомляють "Коментарі", про це йдеться у заяві Київської міської державної адміністрації.

Мова йде про Солом’янський район Києва. Тут на початку цього року під час повітряної атаки уламки збитої ракети російських окупантів потрапили в багатоповерховий житловий будинок по вулиці Мокра. Наслідки ракетного обстрілу Києва — загинула одна жінка, понад три десятки людей травмовані. Вибух пошкодив три під’їзди. Згоріли квартири та пошкоджена конструкція житлового будинку.

Заступник мера Києва В’ячеслав Непоп стверджує, що обстеження пошкодженої під час обстрілу багатоповерхівки завершують. У столичному бюджеті є гроші на реставрацію. Це — близько 45 мільйонів гривень. Немає грошей на термомомодернізацію — ще близько 20 мільйонів гривень. Переговори у Києві щодо грошей на утеплення провели з представниками влади Данії та Болгарії.

"Шукаємо партнерів, які допоможуть зробити термомодернізацію. Щоб мешканці отримали ліпші умови, аніж були до пошкодження", — заявив заступник Київської міської державної адміністрації В’ячеслав Непоп.

Завершити капітальний ремонт багатоповерхівки у Солом’янському районі Києва планують до кінця літа. Замовником ремонтних робіт без утеплення будинку визначили комунальне підприємство "Житлоінвестбуд-УКБ". Власники квартир, де є незначні пошкодження, можуть отримати гроші з державного бюджету. Сума компенсації — до 350 тисяч гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що державна науково-дослідна станція судитиметься за захоплені рейдерами гектари лісу під Києвом. Це — земельні ділянки лісового фонду у Вишгородському районі Київщини. Тут намагаються знищити дерева та збудувати котеджі.

Нагадаємо, за роки повномасштабного вторгнення російських окупантів в Україну зафіксовані безпрецедентні випадки шкоди довкіллю у Києві та Київській області. Найбільшої шкоди у столиці та регіоні зазнала атмосфера. Державна екологічна інспекція Столичного округу назвала космічну суму збитків довкіллю у Києві та Київській області.

Дивіться фото, як у Києві прискорили будівництво естакади на Кільцевій дорозі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися