Повномасштабна війна в Україні нанесла Києву та області колосальні збитки

Експерти оцінили шкоду для екології столиці та регіону, у прокуратурі розповіли про кримінальні провадження

Державна екологічна інспекція Столичного округу оцінила збитки довкіллю у Києві та Київській області за два роки повномасштабної війни в Україні. Як передають "Коментарі", про це йдеться у заяві відомства.

За два роки повномасштабної війни в Україні зафіксовані безпрецедентні випадки шкоди довкіллю у Києві та Київській області. Найбільша шкода через вторгнення російських окупантів в Україну у столиці та регіоні нанесена атмосфері. Мова йде про пожежі на об’єктах енергетичної інфраструктури, величезних складах та нафтобаз. Збитки для екології оцінили у майже 131,6 мільярдів гривень.

"За два роки війна завдала довкіллю Києву та області збитків на суму 135 мільярдів 124 мільйони гривень", — заявила Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Шкоду земельним ресурсам у Києві та Київській області оцінили у понад три мільярдів гривень, заповідним територіям — у 383 мільйони гривень. Державна екологічна інспекція Столичного округу оприлюднила фото пошкоджених об’єктів у Києві та Київській області.

Київська міська прокуратура відзвітувала про розслідування воєнних злочинів у Києві за два роки повномасштабної війни в Україні. У столиці за цей час загинули 94 людини, ще 220 — отримали поранення. Мова йде про цивільних мешканців Києва. Це дані матеріалів досудових розслідувань.

Внаслідок повітряних атак на Київ знищені та пошкоджені;

·       житлові будинки та домогосподарства — 128;

·       навчальні та виховні заклади — 69;

·       медичні заклади — 7;

·       культурні та релігійні споруди — 3 та 1 відповідно.

Торік до суду передали 163 обвинувальних актів щодо злочинів, пов’язаних з військовою агресією проти України. Найбільше з них стосуються фактів колабораційної діяльності та визнання правомірною російську агресію проти України — 42 та 37 відповідно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що історичний ареал Києва нищать заради інтересів забудовників. Один з таких прикладів — Китаївське городище з унікальним ландшафтом на історичній місцевості у Києві. Через тотальну забудову у столиці дуже сильно погіршився стан екології. Кількість пошкоджень заповідників, або спроб їх забудувати зросла втричі. Серед прикладів — Бабин Яр, Лиса Гора, озеро Тягле та інші. Незаконні забудови не тільки нищать історичну красу Києва, а й руйнують інфраструктуру столиці. Названа ціна демонтажу незаконних новобудов у Києві.

Нагадаємо, у Києві почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Це пам’ятка архітектури у центрі столиці. Садиба Зеленських збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

Читайте також, що у Зеленського дали час Кличку подумати над політикою у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися