Схема Кличка з тотальної забудови Києва засвітилась у суді (ФОТО)

Черговий скандал через знищення історичних будинків у столиці заради інтересів забудовників назрів у суді

Історичний ареал Києва нищать заради інтересів будівельного бізнесу. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на громадського активіста Дмитра Перова.

Мова йде про Китаївське городище і курганний могильник ІХ — ХІІІ століть. Ця пам’ятка має унікальний ландшафт на історичній місцевості у столиці. Статус пам’ятки археології національного значення "Китаївське городище" отримав у 2009 році. Культурний об’єкт під час повномасштабної війни в Україні намагаються знищити заради забудови.

"Дуже цікаве сьогодні засідання було по "Китаївському городищі". Господарський cуд міста Києва дозволив забудову пам’ятки археології національного значення. Але цікаве зовсім не те, а склад учасників", — зазначив Перов.

Громадський активіст Дмитро Перов розповів, які аргументи надає влада Києва у суді. На його думку, такі "аргументи" на межі абсурду:

"Київська міська державна адміністрація вимагала зберегти пам’ятку, як важливу складову національної ідентичності. А ось Київська міська рада виступала на боці забудовника — та стверджувала про право користувача самостійно вирішувати долю своєї ділянки. Що ж, давній конфлікт між міським головою Віталієм Кличко та головою адміністрацією Кличком Віталієм заграв новими барвами".

Оприлюднені фото пам’ятки археології національного значення "Китаївське городище" та з судового засідання.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що екологія у Києві дуже погіршилась через тотальну забудову. Кількість пошкоджень заповідників, або спроб їх забудувати зросла більш ніж утричі. Серед прикладів — Лиса Гора, Бабин Яр, озеро Тягле, Троєщинські та Осокорківські луки та інші. У парках Києва за останні 10 років забудували близько 700 гектарів.

Нагадаємо, у Києві попри накладений арешт почали демонтаж історичної Садиби Зеленських. Мова йде про пам’ятку архітектури у центрі столиці, розташованій по вулиці Кониського. Садиба Зеленських збудована у столиці у 1890 році на замовлення купця Василя Маліна.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ККК

21 лютого 2024, 22:11

Выродок кличко по месту рождения чурка, по национальности жидовская выродок, по интелекту нечто среднее между жуком навозником и улиткой. Как боксер просто ноль, никчемное трусливое гавно. Все бои это сцыкло вытягивало за счет своего роста. С нормальными боксерами никогда в ринг не входил, по тому как труслив. С Тайсоном всегда боялся выйти в ринг. Ни одного боя с сильным бойцом не выиграл. Короче не человек, а тупое ничтожество!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися