Депутатку від партії Кличка підозрюють у корупції через забудови Києва

Столичні екологи звернулися до правоохоронних органів

Київський еколого-культурний центр (КЕКЦ) підозрює депутатку Київської міської ради від фракції партії "УДАР" Юлію Лимар у корупції та звернувся до правоохоронних органів. Про це йдеться в оприлюдненій організацією заяві, передають "Коментарі".

Столичні екологи наголосили, що ситуація із захистом зелених зон, водойм та заповідних об’єктів від забудовників у Києві дуже ускладнилася. За останні три роки кількість пошкоджень заповідників, або спроб їх забудувати зросла більш ніж утричі. У КЕКЦ навели приклади — це спроби незаконної забудови, або пошкодження таких заповідних об’єктів, як Лиса Гора, Бабин Яр, озеро Тягле, Троєщинські та Осокорківські луки та інші. У парках Києва за останні десять років забудували близько 700 гектарів.

"Користуючись військовим становищем та відсутністю нормального державного контролю, забудовники активізували свої спроби будь-якими способами відібрати у громади Києва зелени зони та озера під забудову. Особливу активність виявляє бізнес-група відомого київського олігарха-забудовника Іванова. Проти кампаній, які входять до цієї бізнес-групи, Генеральна прокуратура України, Київська міська прокуратура, юристи Київради та Київський еколого-культурний центр зараз ведуть дев’ять судових справ, аби захистити зелені зони киян від земельного дерибану", — йдеться у заяві КЕКЦ.

На думку столичних екологів, одна з компаній бізнесгрупи забудовника Андрія Іванова незаконно орендувала під забудову Галерний острів. Мова йде про ТОВ "Галерна затока". Це підприємство не сплатило до бюджету Києва за оренду землі понад 200 мільйонів гривень. За цим правопорушенням Голосіївське відділення поліції порушило проти ТОВ "Галерної затоки" кримінальну справу.

"Для того, щоб завадити нам рятувати зелені зони Києва від забудови шляхом заповідання, забудовники з цієї сумнівної ТОВ "Галерна затока", як ми вважаємо, вступили у корупційний контакт з депутаткою, членом Екологічної комісії  Київради Юлією Лимар. Про це свідчать такі факти. Лимар разом із представниками забудовників постійно однаково виступає на Екологічній комісії проти створення заказника "Ліс орхідей", який вони хочуть забудувати. Тобто Лимар не допомагає нам врятувати цю зелену зону від забудови, а допомагає забудовникам її знищити. По-друге, Лимар разом із забудовниками та їхніми піарщиками використовує одні й самі брехливі наративи, спрямовані проти заповідання", — заявили у КЕКЦ.

У Київському еколого-культурному центрі впевнені, що депутатку Юлію Лимар підкупили забудовники, вимагають виключити її з Екологічної комісії Київської міської ради та направили заяви до правоохоронних органів з проханням перевірити Лимар щодо корупції. Минулого тижня столичні екологи та активісти провели пікет Київської міської ради з закликами до мера Києва Віталія Кличка виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії Київради. Організатори пообіцяли, що наступна акція протесту буде більш масовою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Бучанському районі Київської області внаслідок знищення ракети утворилась величезна вирва. На місці потужного вибуху екологічні інспектори зафіксували шкоду, завдану довкіллю. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Голосіївському районі Києва зафіксували забруднення водойм. Мова йде про парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва "Голосіївський парк імені Максима Рильського". Читайте, як на забруднення ставу відреагувала Державна екологічна інспекція Столичного округу.

Читайте також та дивіться фото, як на каналі Київської ГЕС впіймали зухвалого рибалку.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися