Забруднення водойм зафіксували в одному з парків у Києві (ФОТО)

Що про ситуацію розповіли екологи

У Голосіївському районі Києва зафіксоване чергове забруднення водойм. Як відреагувала Державна екологічна інспекція (ДЕІ) Столичного округу, повідомляють "Коментарі".

За даними відомства, забруднення водойм зафіксували на території парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва "Голосіївський парк ім. Максима Рильського". Екологи оглянули став №1 на каскаді Горіхуватських ставків.

"У став №1 облаштовано трубу, з якої відбувається скид з системи дощової каналізації. Було відібрано проби води зі ставу і проведено лабораторні дослідження", — зазначили у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Результати експертизи показали, що у водоймі є перевищення вмісту забруднюючих речовин по азоту амонійному у 1,21 рази та хлорид-іонах у 1,18 рази. ДЕІ направила запит до Київської міської прокуратури для розгляду виявлених обставин та задля вирішення питання щодо внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на березі Київського моря захопили землю лісової станції під забудову котеджами. Клавдіївська лісова науково-дослідна станція звернулася до Київського еколого-культурного центру по допомогу у судових справах проти рейдерів. Столичні екологи розповіли подробиці.

Нагадаємо, у Києві розчистили від сміття кілька водойм. Столичні комунальники працювали на ділянках річки Либідь. Від сміття очистили решітки вздовж вулиць Ушинського та Уманської. Також прибирання провели на озерах Пташине, Лугове та Кирилівське. 

Читайте також, де на Київщині заробляють на незаконному вилові риби у величезному водосховищі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися