На Київщині заробляють на незаконному вилові риби у величезному водосховищі

Що розповіли у прокуратурі

У Київській області незаконно розводять та виловлюють рибу на величезному водосховищі. Про це повідомили у регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у Броварському районі Київської області незаконно використовують Гречаногребельське водосховище. Мова йде про земельну ділянку під водоймою площею 511 гектарів. Вартість цієї території оцінюють у 18 мільярдів гривень. Підприємство використовує цей водний об’єкт на підставі режиму рибогосподарської експлуатації для вирощування та вилову риби.

"Згідно із законодавством, це не є дозвільним документом для використання водного об’єкта та земель під ним", — зазначили у Київській обласній прокуратурі.

Господарський суд Київської області відкрив провадження у справі щодо незаконного вирощування та вилову риби.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Білоцерківському районі Київської області підприємство роками незаконно розводить рибу. Мова йде про Косівське водосховище. Площа п’яти земельних ділянок з розташованим на них водним об’єктом становить 378 гектарів. 

Нагадаємо, у Київській області підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 році комунальне підприємство "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило майже 3,5 мільйони гривень за порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів.

Читайте також, де у Київській області виявили масштабне стихійне сміттєзвалище.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Анатолій

12 лютого 2024, 05:20

А по каким законам идет промисловий вилов риби на других водосховищах?!?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися