Масштабне стихійне сміттєзвалище виявили на Київщині

Що розповіли екологи

У Київській області виявили величезне незаконне сміттєзвалище. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

За даними відомства, у 2023 році екологи під час рейдів виявили несанкціоноване сміттєзвалище у Бориспільському районі Київської області.

"У номінації "Найбільше сміттєзвалище Київщини 2023" отримало перемогу несанкціоноване сміттєзвалище площею 11,3 га та середньою висотою понад два метри у місті Яготин, Бориспільського району. Це не естетичне і жахливе місце виявили та зафіксували екоінспектори у грудні 2023 році під час проведення рейдів. Розміщене на землях комунальної власності", — зазначили у Державній екологічній інспекції Столичного округу.

Протягом 2023 року інспектори ДЕІ Столичного округу здійснили  близько 380 рейдів. Під час заходів, непов’язаних з проведенням державного контролю, інспекторами було виявлено 55 несанкціонованих сміттєзвалища на території Київської області та три у Києві.

Нагадаємо, у Київській області комунальне підприємство за забруднення трьох річок сплатило величезний штраф. У 2023 КП "Броваритепловодоенергія" добровільно сплатило 3 мільйони 484 тисячі гривень збитків, заподіяних внаслідок порушення законодавства про охорону та раціональне використання водних ресурсів. Підприємство не дотримувалось нормативів гранично допустимого скиду забруднюючих речовин із зворотними водами у річки Красилівка та Трубіж, басейну річки Дніпро.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що війна за рік та 10 місяців завдала довкіллю Києву та Київській області збитків на понад 49 мільярдів гривень. Найбільшої шкоди зазнало атмосферне повітря внаслідок горіння нафтобаз, торгівельних складів та об’єктів енергетичної інфраструктури. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, що у Київській області збудують нову каналізаційну станцію.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися