У Києві розчистили від сміття одну з річок та кілька озер (ФОТО)

Як та де провели прибирання на водоймах

У Києві розчистили від сміття кілька водойм. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію комунального підприємства "Плесо".

Столичні комунальники працювали на ділянках річки Либідь. Від сміття очистили решітки вздовж вулиць Ушинського та Уманської. Також прибирання провели на озерах Пташине, Лугове та Кирилівське.

"Роботи відбулися в рамках планової діяльності комунального підприємства з метою забезпечення належного функціонування міських водотоків", — зазначили в КП "Плесо".

У підприємстві також оприлюднили фото виконаних робіт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на Оболоні почали активне розчищення та відновлення природного річища річки Почайна. Бетонне річище річки Почайна формувалося у 1950-ті роки. Під час будівництва Оболонського району Києва річку Почайна частково засипали та в кількох місцях проклали підземні колектори. Це перша ревіталізація річки не тільки у столиці, а й в Україні. Для того, щоб вивільнити річку, зняли 900 тон бетону, а береги укріпили природними матеріалами. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Києві озеро Вербне перетворюють на зону відпочинку. Водойма розташована на Оболоні між станцією метро "Почайна" та Північним мостом, між вулицею Приозерною та проспектом Бандери. Це озеро штучного походження — колишній піщаний кар'єр. Площа дзеркала озера Вербне становить понад 16 гектарів. На берегах водойми є пляж.

Читайте також, що на березі Київського моря захопили землю лісової станції під забудову котеджами.

Дивіться також відео, як виглядає річка Почайна у Києві з висоти.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


ufo

12 лютого 2024, 17:59

А вот это действительно хорошее дело

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися