На березі Київського моря захопили землю лісової станції під забудову котеджами

Що відомо про рейдерське захоплення гектарів соснового лісу

Клавдіївська лісова науково-дослідна станція звернулася до Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ) з проханням про допомогу у судових справах проти рейдерів. Столичні екологи розповіли подробиці, передають "Коментарі".

За даними експертів, мова йде про незаконне захоплення гектарів соснового лісу біля села Лютіж Вишгородського району Київщини. Петрівська сільська рада дозволила на березі Київського водосховища будівництво котеджів та виділила під це 15 земельних ділянок.

"По всій країні зараз йде масовий дерибан лісів різними рейдерами. Користуючись практично повною відсутністю державного контролю, різні сільські ради роздають ліси під забудову котеджами", — наголосили у Київському еколого-культурному центрі.

Столичні екологи давно співпрацюють з Клавдіївською лісовою науковою станцією (до перейменування — Клавдієвський лісгосп) в плані створення нових заповідних об'єктів. В організації пообіцяли допомогти партнерам у боротьбі з рейдерами. Торік КЕКЦ відстояв у суді від рейдерів близько 300 гектарів Білоцерківського лісозу, а зараз веде суд на захист близько 70 гектарів Київського лісгоспу. Мова йде про печеру Геонавт.

"Ми могли б рятувати від знищення та домагатися заповідання ще більше ділянок дикої природи, але у нас не вистачає коштів на поїздки, на бензин. Ми б більше виграли судів проти забудовників та рейдерів, але нам потрібні гроші на судові збори. Тому ми будемо вдячні всім нашим читачам, хто допоможе нам фінансово", — зазначили у Київському еколого-культурному центрі.

КЕКЦ є практично єдиною природоохоронною громадською організацією в Україні, яка судиться з рейдерами, захищаючи державні ліси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виявили незаконну перемогу в тендері щодо реконструкції транспортної розв’язки на Шулявському мосту. Замовником тендеру є комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Електронні торги відбулися через систему Prozorro. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, у Броварському районі Київської області у промислових масштабах незаконно виловлюють рибу. Для цього використовують Гречаногребельське водосховище. Мова йде про земельну ділянку під водоймою площею 511 гектарів. Вартість цієї території оцінюють у 18 мільярдів гривень.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися