Під час реконструкції естакади на Шулявці виявили масштабну корупційну схему

Подробиці розповіли у столичній прокуратурі

У Києві виявили незаконну перемогу в тендері щодо реконструкції транспортної розв’язки на Шулявці. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської міської прокуратури.

За даними відомства, замовником тендеру є комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва". Електронні торги відбулися через систему Prozorro. Були замовлені роботи з реконструкції транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вулицею Гетьмана у Солом’янському та Шевченківському районах Києва. Вартість робіт оцінили в один мільярд 117 мільйонів гривень. Цю суму переможець тендеру отримав за виконані роботи на початку 2024 року.

Спочатку комунальне підприємство "Дирекція будівництва шляхово-транспортних споруд м. Києва" у 2018 році уклало з підрядником договір на 598,5 мільйонів гривень. Підприємство мало виконати роботи до червня 2019 року. Пізніше, шляхом укладення додаткових угод, термін виконання продовжили, а ціна робіт зросла у майже два рази.

"Компанія-переможець зазначених торгів та ще одне приватне товариство змовились, внаслідок чого спотворили результати торгів", — зазначили в столичній прокуратурі.

Київська міська прокуратура звернулась до Господарського суду Києва з позовом визнати недійсним рішення тендерного комітету та договору генерального підряду. Окрім того, прокурори вимагатимуть стягнути з "переможця" торгів одержані з місцевого бюджету столиці один мільярд 117 мільйонів гривень.


Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Броварському районі Київської області у промислових масштабах незаконно виловлюють рибу. Для цього використовують Гречаногребельське водосховище. Мова йде про земельну ділянку під водоймою площею 511 гектарів. Вартість цієї території оцінюють у 18 мільярдів гривень.

Нагадаємо, у Києві надовго обмежили рух автомобільного транспорту в напрямках кількох станцій метро. Подробиці — за посиланням.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися