Столичні екологи провели пікет Київської міської ради (ФОТО)

Що вимагали від мера Києва Віталія Кличка активісти

У Києві провели пікет Київської міської ради з закликами до мера столиці Віталія Кличка виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київського еколого-культурного центру (КЕКЦ).

На думку столичних екологів, депутатка Київської міської ради Юлія Лимар заважає захищати Київ від тотальної забудови. Участь в пікеті взяли не тільки екологи, а й журналісти, зоозахисники, язичники та спортсмени. Активісти вважають, що Лимар саботує створення нових заповідних зон в інтересах забудовників. Зокрема, мова йде про блокування заповідання озер Вирлиця, Миколаєво, Залевада, Коров’яче, що на Осокорках та створення заказника "Ліс орхідей" в урочищі Покол.

"Депутатка Лимар приходить на засідання Екологічної комісії "під ручку" із забудовниками з ТОВ "Галерна затока", на яких відкрито кримінальне провадження за невиплату Київраді суми у 200 тисяч гривень за оренду землі, і разом із ними блокує створення нових заказників, де забудовники бажають будуватися", — йдеться в повідомленні КЕКЦ.

Ситуація з екологією у Києві дуже напружена та продовжує погіршуватися. За останні десять років столичні парки втратили 700-800 гектарів території. За останні два роки у столиці напади на заповідні об'єкти з боку забудовників та інших порушників закону збільшились у три рази. Київ вже понад десять років у рейтингах великих міст Європи та світу постійно займає останні місця як екологічно несприятливе місто.

"Питання з видаленням депутатки Лимар з Екологічної комісії Київради ми підняли ще рік тому, як побачили, що Лимар почала активно лобіювати інтереси забудовників та блокувати заповідання зелених зон та водойм", — зазначив голова НГО "Екозагін" Михайло Погребиський.

Мер Києва Віталій Кличко не відреагував на заклики екологів, хоча й обіцяв розібратися з цим питанням. Це змусило екологів публічно звернутися до громадськості.

"Разом із юристами Київради та прокуратурою зараз ми ведемо понад десяти судів проти забудовників на захист зелених зон та водойм Києва. Ми вже відстояли від забудови заказник "Троєщинські луки", зараз ведемо бої за озеро Вирлицю, Галерний острів, охоронну зону біля Музею Пирогово. Ця Лимар завдає нам удару в спину, підтримуючи забудовників", — заявив юрист-захисник пам'ятників природи та культури Олександр Дядюк.

Активісти обіцяють, що якщо влада не дослухається до їхніх закликів зібрати на наступний пікет ще більше людей. Провести його планують у березні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві виставили на продаж землю під будівництво ТРЦ. Земельна ділянка площею майже тисячу квадратних метрів знаходиться у Голосіївському районі столиці. Ще одну земельну ділянку в цьому районі столиці продадуть з аукціону під розміщення гаражівОкрім того, у Києві землю під пам’яткою архітектури передали в оренду приватному підприємству.

Нагадаємо, у Києві оголосили аукціон з приватизації медичного підприємства. Об’єкт включає два десятки одиниць нерухомого майна та інфраструктури, а також 13 транспортних засобів, що знаходять у Києві, Чернігові та Черкасах. Серед нерухомості — адміністративно-виробничий, медичний, виробничий корпуси, а також гаражі та виробничі будівлі. Загальна площа становить понад 12,6 тисяч квадратних метрів.

Читайте також, у Києві виділили землю під автостоянку та паркінг біля новобудови. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися