У Зеленського дали час Кличку подумати над політикою у Києві

Як владу столиці перевірятимуть народні депутати України

Владу Києва вирішили тестувати на предмет ефективності у період воєнного стану в Україні. Як та хто перевірятиме мера столиці Віталія Кличка та роботу його команди, цікавились "Коментарі".

Напередодні дворічної річниці повномасштабного вторгнення російських військ в Україну у Верховній Раді підписали Постанову про утворення Тимчасової спеціальної комісії (ТСК) з питань дослідження ефективності функціонування органів публічної влади Києва як столиці України у період дії правового режиму воєнного стану.

Ініціатор законопроєкту — народний депутат України від фракції у парламенті президента Володимира Зеленського "Слуга народу" Віталій Безгін. До складу ТСК обрали народних депутатів з різних фракцій. Склад нардепів учасників Тимчасової спеціальної комісії у парламенті від фракції президента України Володимира Зеленського "Слуга народу" такий:

·       Ганна Бондар;

·       Роман Грищук;

·       Олександр Літвінов;

·       Олександр Маріковський;

·       Олена Мошенець;

·       Олександр Маріковський;

·       Олександр Санченко.

У складі Тимчасової спеціальної комісії з питань дослідження ефективності роботи мера Києва Віталія Кличка та його команди також є народні депутати від інших партій. До ТСК також увійшли депутати від фракцій партій "Європейська солідарність", "Батьківщина", депутатських груп "Відновлення України" та "Платформа за життя та мир" :

·       Сергій Алексєєв;

·       Валерій Дубіля;

·       Ігор Кісільов;

·       Григорій Мамка.

Строк діяльності ТСК — один рік з дня її утворення. Головний комітет — Комітет з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради України. Одне з головних завдань — вивчити питання стратегічного розвитку Києва. Мова йде, зокрема, про транспортну інфраструктуру та містобудівну модель. Аналіз проблем мають зробити за пів року та подати звіт до Верховної Ради країни. Голова ТСК — народний депутат України від фракції "Слуга народу" Віталій Безгін. Постанова про створення ТСК з питань моніторингу та оцінки ефективності роботи виконавчої влади у Києві набрала чинності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через знищення історичних будинків у Києві у суді назрів ще один скандал. Історичний ареал столиці нищать заради інтересів будівельного бізнесу. Подробиці — за посиланням.

Нагадаємо, столичні екологи провели пікет Київської міської ради з закликами до мера Києва Віталія Кличка виключити депутатку Юлію Лимар з Екологічної комісії Київради. Організатори пообіцяли, що наступна акція протесту буде більш масовою.

Читайте також, яка схема економії грошей під час війни є у деклараціях Кличка.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися