Вибух на Позняках: у скільки обійдеться Києву знесення багатоповерхівки

Чиновники повинні до кінця року відзвітувати про витрачені гроші

У Києві тривають роботи з ліквідації наслідків вибуху на Позняках. Раніше ми вже повідомляли, що столичні депутати вирішили підтримати матеріально киян, які втратили житло в результаті вибуху на Позняках. Київрада виділила 20 млн гривень. Кошти спрямують на разову матеріальну допомогу, а також на ремонт і закупівлю меблів і побутової техніки. Тепер з бюджету міста виділили кошти на знесення будинку, який частково зруйнований вибухом. До кінця поточного року Департамент будівництва та житлового забезпечення КМДА має прозвітувати про використання коштів.

На ліквідацію наслідків вибуху в житловому будинку на столичних Позняках з резервного фонду бюджету Києва виділили 15,7 мільйона гривень.

Про це повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації, передає "Сегодня".

"Виділити Департаменту будівництва та житлового забезпечення виконкому Київради (КМДА) 15,7 млн гривень на здійснення заходів з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації техногенного характеру в житловому будинку №1 / 5 на вул. С. Крушельницької у Дарницькому районі на безповоротній основі", - йдеться в документі.

Раніше "Коментарі" повідомляли,   що могло стати причиною вибуху у багатоквартирному будинку на Позняках.  

"Версія з роботою некваліфікованого працівника газової служби має право на життя, але я в це слабо вірю. Для початку треба перевірити, чому такі люди проводили роботи, порушуючи всі регламентні норми, або не маючи для цього потрібної кваліфікації", - сказав експерт.

Також однією з причин може бути несправність побутових інструментів, які перебували у квартирі.

"Буває, у квартирі відбувається вибух, коли несправна плита або інший прилад. Але в такій ситуації постраждає максимум одна квартира. У сусідів хіба що вилетять скла з віконних рам. Не виключено, що трапився елементарна витік газу", - підсумував Олег Гарник.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися