Порушники ПДР поповнили бюджет Києва на більш ніж два млн гривень

Найчастіше водії порушували правила зупиняючись на пішохідному переході

Жаркий липень і не менше спекотний серпень не зробили столичних автомобілістів більш дисциплінованими. Так, штрафи за неправильну парковку принесли в бюджет 2,7 млн гривень. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив Департамент транспортної інфраструктури КМДА.

Так, найбільш частими порушеннями вважаються:

зупинка на пішохідному переході (15026 постанов),

зупинка на виїзді з прилеглих територій (5439 постанов),

зупинка на смугах громадського транспорту (4274 постанов) і ін.

Водночас чиновники повідомляють, що цифровізація в столиці йде повним ходом. Завдяки мобільному додатку вийшло на третину зменшити черги для отримання авто зі штрафмайданчика.

"У середині серпня ми в тестовому режимі запустили функцію електронного обігу на отримання автомобіля через Kyiv Smart City. З 17 серпня по електронних заявах видано тисячу п'ятсот вісімдесят один транспортний засіб. Завдяки цій функції черзі в пунктах видачі зменшилися на 30%", - повідомив директор Департаменту транспортної інфраструктури Валентин Осипов.

Відзначається, що в разі порушень правил паркування та евакуації автомобіля сплатити штраф і оформити документи для видачі автомобіля можна за допомогою програми Kyiv Smart City. У ньому перейдіть на вкладку "Міські сервіси" - "Сервіси водія" - "Евакуація" і введіть номер автомобіля. Внесіть необхідні дані, слідуючи інструкціям, і прямуйте на штрафмайданчик за автомобілем.

Як повідомляв портал "Коментарі", н арушеніе правил паркування - одне з найбільш поширених порушень. Адміністрація аеропорту "Бориспіль" прийняла рішення боротися з водіями, які не дотримуються елементарних правил і ввела в дію службу інспекторів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися