Не тільки прибуток, але і користь: навіщо фермер на Київщині вирощує черв'яків (ВІДЕО)

Чоловік займається вирощуванням вже кілька років

Протягом останніх чотирьох років в Київській області діє ферма по виробництву і вирощування черв'яків. Завідує таким бізнесом місцевий фермер. Про це повідомляє видання SEEDS.

Як повідомляє видання, підприємство не тільки приносить прибуток, але і користь, оскільки черв'яки переробляють відходи. Живуть безхребетні та на вулиці та в приміщенні. На цей момент на фермі мільйони черв'яків, які утворилися за всі чотири роки, з початку роботи підприємства.

Харчуються черв'яки зіпсованими овочами та фруктами. Фермер попередньо їх компостує. Відзначається, що черв'яки здатні перетравити будь-яку їжу, окрім м'яса та риби. Далі безхребетні перетворюють їжу в біогумус. Це є натуральним добривом. Найчастіше його використовують в якості підживлення або ж для кімнатних рослин.

Співвласник ферми та віцепрезидент асоціації виробників органічних добрив України відзначає, що це унікальне добриво. У його складі є все необхідне для росту рослин. Також за його словами, щоб отримати пів тонни біогумусу, зажадає приблизно 100 кг черв'яків і тонна органічних відходів.

Щоб створити подібну ферму, не буде потрібно великих вкладень, оскільки на першому етапі можна закупити невелику кількість черв'яків і вже незабаром вони почнуть розмножуватися. Цей процес проходить досить швидко. Відходи, які використовуються як корм безхребетних — безкоштовні. Все, що потрібно — знайти приміщення під ферму та облаштувати компостери.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області почнуть виготовляти незвичайне вино. Перша партія буде невелика, лімітована — всього 200 пляшок. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області фермер знищив історичний пам'ятник. Чоловікові загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або до двох років в'язниці. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися