У Київській області почнуть виготовляти незвичайне вино

Першу партію вина зроблять вже в цьому році

Фермери з Київської області займуться виготовленням сухого ігристого вина з органічної лохини. Про це повідомляє видання SEEDS.

Директор СПК "Ягідки" Олег Науменко розповів, що це буде не настоянка, а саме сухе вино з лохини. Напій буде мати фортеця 7 градусів. До слова, середня фортеця натурального вина становить 9-16% об., а кріпленого - 16-22% об.

До слова, в цьому році директору СПК "Ягідки" Олегу Науменку вдалося виростити найбільшу лохину на органічному підприємстві. Розмір ягоди становить 3,5 см, що робить її по правді гігантської. Для порівняння, в середньому розмір лохини дорівнює приблизно 1,7-2 см.

Так, перша партія ігристого сухого вина з лохини випустять вже в поточному році. Повідомляється, що спочатку партія буде невелика, лімітована — всього 200 пляшок. Вже до наступного року виробники планують розпочати виробництво вина у промислових масштабах.

Винороби, які займаються виготовленням напою саме з ягід лохини зазначають, що цей продукт є дуже корисним для здоров'я. Сік лохини здатний знизити нормалізувати глюкозу в крові та усунути з організму шкідливий холестерин. Крім того, вживання лохини сприяє підвищенню гемоглобіну, знижує ризик онкології та зміцнює всі судини.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" повідомляв про те, що в Києві виявили небезпечні спеції, ввезені з Молдови. Експерти виявили в них карантинний організм. Детальніше про це читайте у нашому матеріалі.

Також видання інформувало про те, що в Дніпровському районі з'являться лавандові поля. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.