У Києві виявили небезпечні спеції, ввезені з Молдови

У столиці при імпорті насіння коріандру для використання в харчовій промисловості виявили карантинний організм. Про це повідомляє пресцентр Держпродспоживслужби Київської області.

За інформацією джерела, в насінні коріандру, які призначалися для використання в харчовій промисловості вагою 2,0 тонни, виявлено гербологічний карантинний організм - сорго алепська (Sorghum halepense). Також його називають - сорго або Джонсова трава.

Варто відзначити, що сорго алепська - це багаторічний, однодольні бур'яни, поширений в основному в степовій зоні України. Цей бур'ян відносять до карантинних організмів, обмежено поширеним в Україні. Пилок цієї рослини є алергеном.

Також рослина небезпечно і для тварин, оскільки молоді пагони містять отруйні ціанисті сполуки, які своєю чергою можуть викликати отруєння худоби.

У Держпродспоживслужбі повідомили, що заражена партія об'єктів регулювання була повернута. Разом з тим в країну-імпортер було відправлено нотифікаційні повідомлення.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Києві в популярному енергетику знайшли небезпечну добавку, яка є несанкціонованою в нашій країні. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області в популярних цукерках знайшли небезпечну добавку. Детальніше про це читайте в матеріалі на нашому сайті.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися