У Києві в популярному енергетику знайшли небезпечну добавку

В енергетичному напої "HELL", який легко можна знайти на полицях столичного супермаркету, виявили небезпечну добавку у складі. Про це повідомляється в пресцентрі Держпродспоживслужби України.

В ході проведеної перевірки фахівці виявили в складі енергетика етилен оксиду. Варто відзначити, що дана добавка є несанкціонованою в нашій країні.

Етиленоксид або оксид етилену є небезпечною речовиною, токсичною для людського організму. Часто ця речовина використовується у фармакології, а також при дезінфекції медичних інструментів і для обробки місць зберігання різних рослинних продуктів.

Повідомляється, що лінійка напоїв була вилучена з усіх точок продажів до повного усунення порушень. Разом з тим Держпродспоживслужба України попередила операторів ринку, що товар, який не відповідає правилами, повинен бути знятий з продажу негайно і водночас потрібно повідомити про те, що трапилося в компетентні органи. Важливо відзначити, що статися це має не більше ніж через два дні після виявлення небезпечного продукту.

Видання "НВ" передає, що в компанії з виробництва енергетика відзначили, що вони готуються провести експертизу в незалежній лабораторії. На цей момент імпорт призупинено на деякий час, як і продаж цього напою.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі. Київ" інформував читачів про те, що в Київській області у популярних цукерках знайшли небезпечну добавку. Солодкість була ввезена в Україну з Франції. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також видання повідомляло про те, що в Київській області знайшли небезпечну добавку в популярному морозиві. У компанії дали свій коментар з приводу ситуації, що склалася.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися