На Київщині фермер знищив історичну пам’ятку

Землероб незаконно розорав поле з найдавнішим курганом

На Київщині судитимуть чоловіка, який самовільно розорав поле з курганом та знищив історичну пам’ятку. Про це повідомили у Київській обласній прокуратурі, передають "Коментарі".

Навесні 2021 року один із жителів Володарської громади зорав самовільно зайняту земельну ділянку та засіяв її. На цій земельній ділянці був розташований курган. Історична пам’ятка датована III тис. до н.е. – I тис. н.е. Знищений у Київській області курган належить до земель історико-культурного призначення, зазначили у прокуратурі.

За фактом самовільного зайняття особливо цінних земель Володарський відділ Білоцерківської окружної прокуратури скерував до суду обвинувальний акт. За свої незаконні дії перед судом постане 50-річний землероб. Чоловіку загрожує обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або до двох років тюрми. Проте культурну спадщину у Київській області вже втрачено назавжди.

Окрім того, у Бучі прокуратура звернулася до Окружного адміністративного суду Києва через пам’ятку архітектури — будинок Штамма. Прокуратура вимагає зобов’язати Київську міську раду укласти охоронний договір на цей об’єкт, привести колишню садибу інженера Штамма Вернера до належного стану та зареєструвати права власності на цю пам’ятку архітектури.

Нагадаємо, наприкінці липня у центрі Києва почали демонтаж історичного будинку Василя Малина, який був зведений вкінці XIX століття заради будівництва нового житлового комплексу. У 2018 році вже була спроба знести цей історичний будинок, однак через суспільний резонанс демонтаж був припинений. На місці двоповерхової історичної садиби планують побудувати новий житловий комплекс.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на початку серпня на Либідській площі Києва у провулку Лужевського, 3 зносять будинок, якому в цьому році виповнилося 83 роки. Це найстаріша будова на площі. Повідомляється, що активісти викликали поліцію, проте будівельники "просто послали поліцейських під три чорти". Активісти вважають, що будинок демонтують незаконно.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


вася

15 серпня 2021, 13:35

не переживайте , он опять успешно заростет кустами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися