Обіцяли реставрацію: в Києві забудовник зніс найстаріший будинок на Либідській (Фото)

На Либідській площі української столиці у провулку Лужевського, 3 зносять будинок, якому в цьому році виповнилося 83 роки. Це найстаріша будова на площі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив активіст і юрист Дмитро Перов.

Повідомляється, що активісти викликали поліцію, проте будівельники "просто послали поліцейських під три чорти". Активіст заявив, що будинок демонтують незаконно, а будівельний паркан встановлений без картки на порушення благоустрою.

Краєзнавець Семен Широчин заявив, що він чув про плани демонтувати будівлю давно, однак йому намагалися довести, що будівництво реставруватимуть, а не зноситимуть.

Довідка: будинок у провулку Лужевського є найстарішим будинком на Либідській площі й побудований у стилі неокласицизму. Він побудований в ті часи, коли провулок Лужевського був головним шляхопроводом на Деміївку.

Нагадаємо, що депутати Київської міської ради можуть прийняти скандальний детальний план територій Оболоні, який передбачає тотальну забудову району.

Детальний план територій Оболоні в межах вулиці Північної, Оболонського проспекту, вулиці Прирічної, проспектів Героїв Сталінграда та Маршала Малиновського передбачає забудову площі понад 430 га. У плані не передбачено будівництва нових шкіл і лікарень. У записці до проєкту рішення немає пояснень щодо заміни функціонального призначення території із громадської на житлову, а це 19 гектар. ДПТ передбачає будівництво 3082 нових квартир, а це понад 8000 нових жителів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про будівництво нової траси Київ-Кишинів.

Читайте також про закриття київського фунікулера до кінця літа.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитро

10 серпня 2021, 12:41

Кличко уже переплюнул Лёню наркомана

Наталия

9 серпня 2021, 22:56

Однозначно-Пидары!!!

Алексей

9 серпня 2021, 18:52

Да здравствует ПУТИН

КУивлянын

9 серпня 2021, 18:45

Порасстреливать бы этих гнид строителей, а родственников обязать выплачивать компенсацию. Полицаи - вообще тотальный скот, получающий деньги ни за что. На вызовы не едет, алкоголиков уважает. Хороший у них приказ - ничего не делать, да нацистов за хулиганство отпускать. В Гугл отзывах люди матерят, но деньги идут - можно смело отдыхать. А на звонки о помощи ещё и штрафами угрожать - мол, чего вообще звоните то? Низзя. Мы тут не для того, шоб что-то делать, сидим.

Инквизитро

9 серпня 2021, 17:51

Пидары!!!!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися