Новий індустріальний парк створять на Київщині

Що відомо про промисловий проєкт

У Фастівському районі Київської області з’явиться новий індустріальний парк. Про це повідомили у Київській обласній військовій адміністрації, передають "Коментарі".

В новому промисловому хабі під назвою "Л-Таун парк" працюватимуть агропромисловті та машинобудувальні підприємства. На території у 23 гектари створять близько 1400 нових робочих місць. Рішення про внесення нового об’єкту до відповідного реєстру ухвалили в Кабінеті міністрів України.

"Підприємства, що будуть розміщуватися на території індустріального парку, зможуть у подальшому скористатися фінансовими стимулами від уряду. Зокрема, їм доступна повна або часткова компенсація відсоткової ставки за кредитами для облаштування виробничих приміщень та подальшої діяльності компаній, відшкодування витрат на підключення інженерних мереж", — заявили у Київській обласній військовій адміністрації.

Індустріальні парки створюють умови не лише для нових підприємств, а й для релокації заводів із областей, охоплених бойовими діями. Загалом на території Київської області зараз функціонують одинадцять індустріальних парків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український бізнесмен Василь Хмельницький анонсував домовленість з владою побудувати в Бучі індустріальний парк. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, до повномасштабного воєнного вторгнення російських окупантів у Київській області інвестиційна компанія Dragon Capital отримала дозвіл на будівництво індустріального парку E40. Перша черга будівництва мала охопити площу у 4,9 гектари на Житомирській трасі. Тут мали з’явитися 34 доки та 144 паркувальних місць, а також сухий склад площею понад 2,5 гектари.

Дивіться також, як виглядає технопарк у Києві з висоти пташиного польоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися