В Бучі побудують індустріальний парк: що відомо

Як планують відновлювати бізнес під час війни

Український бізнесмен Василь Хмельницький анонсував домовленість з владою побудувати в Бучі індустріальний парк. Про це підприємець розповів на своїй сторінці у Facebook, передають "Коментарі"

За його словами, в Київській області є багато зруйнованих внаслідок війни з Росією виробництв, але не всі підприємці хочуть переїжджати закордон чи робити релокацію бізнесу. Питання швидкої відбудови виробництва бізнесмен Василь Хмельницький обговорював з мером Бучі Анатолієм Федоруком та міністром розвитку громад та територій України Олексієм Чернишовим.

"Ми плануємо побудувати в Бучі індустріальний парк, куди зможуть переїхати ці виробництва. І якщо вони будуть залишатись в Бучі, то це допоможе зберегти робочі місця, заробітну плату", — заявив Хмельницький.

Бізнесмен додав, що невдовзі з’являться пропозиції щодо відновлення Бучі для іноземних інвесторів.

Нагадаємо, до повномасштабного воєнного вторгнення російських окупантів у Київській області інвестиційна компанія Dragon Capital отримала дозвіл на будівництво індустріального парку E40. Перша черга будівництва мала охопити площу у 4,9 гектари на Житомирській трасі. Тут мали з’явитися 34 доки та 144 паркувальних місць, а також сухий склад площею понад 2,5 гектари.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві на території колишнього мотоциклетного заводу триває розбудова відкритого у 2017 році інноваційного парку Unit.City. У 2012 році Фонд державного майна України продав українському бізнесмену та політику Василю Хмельницькому "Київський мотоциклетний завод". Згодом це підприємство припинило своє існування, а на його території триває забудова. Дивіться, як виглядає технопарк у Києві з висоти пташиного польоту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися