У Броварах в місцях стихійної торгівлі вилучатимуть товар

Анонсовано проведення рейдів

У Броварах боротимуться з продажем товарів у місцях стихійної торгівлі та розпочнуть відповідні рейди містом. Про це домовились під час оперативної наради в мерії міста, передають "Коментарі".

Найбільші осередки стихійної торгівлі в Броварах знаходяться на бульварі Незалежності, на розі вулиці Марії Лагунової, а також поблизу супермаркету "АТБ" на вулиці Сергія Москаленка. Попри заборону тут торгувати та попередження про штрафи стихійна торгівля нікуди не поділась. Попереджувальні таблички торгівці зривають та повертаються на свої місця.

Понад місяць тому підприємцям пропонували безкоштовно продавати власний товар у визначених місцях поблизу центрального ринку "Господар", а на самому ринку — за оренду у 30 гривень на день за місце. Однак торгівці опираються таким ініціативам, мотивуючи тим, що визначені місця "непрохідні" та торгувати там складно.

"Оце ми працювали, роз’яснювальну роботу проводили. Люди, звичайно, обурюються… Ми вже говорили й с поліцією — краще за все взагалі їх туди не допускати", — заявила в.о. начальника відділу держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Броварського райуправління Держпродспоживслужби Олександра Вакарчук.

У мерії Броварів вирішили фізично перешкоджати стихійній торгівлі. Рейди профільні фахівці разом з поліцією розпочнуть з вівторка, 5 липня. З ранку у місцях стихійної торгівлі вилучатимуть товар та документуватимуть порушення.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві через масове отруєння людей шаурмою вирішили провести рейди торгівельними точками. Через спеку будь-який харчовий продукт швидко перетворюється на отруту. Експерти ухвалили рішення обстежувати усі агропромислові ринки, ярмарки та ятки у столиці. Ці торгівельні точки перевірятимуть на дотримання правил безпечності та якості харчових продуктів.

Дивіться також фото, як у Києві демонтували МАФ, де люди потруїлись шаурмою.

Читайте также