У Києві заблокували нафтотрейдингову компанію з кремлівської структури (ФОТО)

Торгували нафтопродуктами в промислових масштабах

У Києві заблокували роботу підприємства, що входило до структури кремлівської "Газпром нєфть". Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

Одна зі столичних компаній займалась оптовим продажом російських нафтопродуктів. Грошовий обіг збуту нафтопродуктів у промислових масштабах становив сотні мільйонів гривень. Російські паливно-мастильні матеріали українська "філія" отримувала з РФ та зберігала на власних великогабаритних складах.

Продукція, якою торгувала заблокована столична компанія, застосовуються для технічного обслуговування транспортних агрегатів. Частину отриманих від збуту грошей перераховували в федеральний бюджет Росії. Для реалізації товару афілійованим фірмам та клієнтам з тіньового ринку використовували логістичні бази.

На складах нафтопродуктів провели обшуки. Під час слідчих дій вилучили понад 27 тон мастил. Продукція зберігалась у ємностях з маркуванням російської корпорації. Вартість конфіскованого товару оцінюють у майже 10 мільйонів гривень. Усі вилучені нафтопродукти передадуть на потреби Збройних Сил України. Заходи для притягнення до відповідальності організаторів та учасників підривної діяльності проти України тривають.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві затримали шпигуна. Він збирав дані про постачання озброєння в Україну із Заходу. СБУ запобігла передачі в РФ секретної інформації. Зрадником виявився мешканець столиці. Він позиціонував себе як військовий експерт. Для збирання розвідувальних відомостей киянин використав особисті зв'язки, зокрема у оборонній сфері. Свій інтерес іноземним озброєнням маскував під виглядом збору аналітики.

Нагадаємо, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". Інформацію про власника будівлі ретельно приховували. Для цього не вносили відомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza

Читайте также