На трасі "Київ – Харків" почали відбудову стратегічного мосту (ФОТО)

Споруду підірвали під час наступу окупантів на столицю

У Броварському районі Київської області на трасі міжнародного значення "Київ – Полтава – Харків – Довжанський" почали капітальну відбудову зруйнованого мосту через річку Трубіж. Як передають "Коментарі", будівельні роботи тривають цілодобово.

Міст через річку Трубіж на трасі Київ — Харків розташований поблизу села Борщів на території Баришівської територіальної громади в 30 кілометрах від Борисполя. Шляхопровід підірвали на початку березня, щоб відрізати шлях російським окупантам на Київ. Водночас було розірване транспортне сполучення між Києвом та Полтавою.

Після звільнення Київської області від російських окупантів та розмінування території у Баришівці звели тимчасову переправу та відновили рух транспорту. Наприкінці червня на мосту через річку Трубіж тривали механізовані роботи. Зараз на цій ділянці почали відбудову шляхопроводу з двома проїздами по 13,5 метрів кожен. Загальна довжина мосту через річку Трубіж складає майже 100 метрів. Завершити будівництво споруди планують цієї осені.

Напередодні між Україною та Туреччиною підписано меморандум про відновлення зруйнованих російськими окупантами інфраструктури українських міст. Першим спільним проектом стане відбудова Романівського мосту через річку Ірпінь. Цей шляхопровід також підірвали на початку повномасштабного вторгнення російських окупантів, щоб зупинити наступ на Київ.

Нагадаємо, у перші дні повномасштабного вторгнення в Україну російським окупантам не вдалося захопити Київ завдяки завчасно підірваним мостам через річку Ірпінь, хоча бої вже велись в межах столиці. Що розповів про наступ на Київ військовий експерт Олег Жданов — в нашому матеріалі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що радник голови Офісу президента України Олексій Арестович прокоментував припущення ЗМІ та прогнози деяких військових експертів щодо масованих ракетних обстрілів Києва в День Державного прапору та День Незалежності України, які українці відзначатимуть 23 та 24 серпня. Такі прогнози роблять через те, що в Гомельській області Білорусі на території аеродрому "Зябрівка" росіяни накопичили значну кількість зенітно-ракетних комплексів С-300 та С-400 із десятками ракет.

Читайте також, що у Путіна через острах за Кримський міст погрожують бомбардувати Київ.

Читайте также