У Києві та Львові арештували готелі російських бізнесменів

Вартість майна оцінюють у майже мільярд гривень

У Києві та Львові заарештували два готелі російської мережі та планують передати їх в управління державного агентства АРМА. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Офісу генерального прокурора України.

З клопотанням про арешт приміщень та корпоративних прав на готелі до суду звернулась Галицька окружна прокуратура Львова. Мережа готелів належить підприємству, кінцевими власниками якого є російські бізнесмени. Суд арештував приміщення та корпоративні права підприємств, розташованих у центрі Львова та Києва.

Загальну вартість арештованого майна площею у 30 тисяч квадратних метрів оцінюють у майже мільярд гривень. Вартість арештованих корпоративних прав — у понад 100 мільйонів гривень. Рішення про арешт суд ухвалив в межах кримінального провадження про шахрайство та підробку документів. Прокурори з’ясували, що працівники підприємства, що займається управлінням готелями, підробило офіційні документи, щоб отримати контрольний пакет акцій мережі готелів.

В Офісі генерального прокурора України не називають назви заарештованих готелів. Однак журналісти з власних джерел в правоохоронних органах дізналися, що мова йде про тризірковий готель "Либідь" у центрі Києва та чотиризірковий готель "Дністер" у центрі Львова. Обидва входять до мережі готелів Premier. З відкритих джерел відомо, що ці два готелі з 2018 року перебувають у стані процедури банкрутства. Офіційного підтвердження, що заарештовані саме ці два готелі поки що немає.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві зняли арешт з будівлі ТРЦ Ocean Plaza, а також з банківських рахунків та майна компанії-власника ТОВ "Інвестиційний союз "Либідь". Серед співвласників ТРЦ Ocean Plaza є російський олігарх Аркадій Ротенберг, наближеного до Путіна.  Іншим рішенням Печерський районний суд Києва ухвалив передачу арештованого майна у вигляді корпоративних прав компаній "ІС "Либідь" та "Авангард-Віларті" Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Окрім того, у Києві націоналізували майно та активи екснардепа, який перебуває в розшуку та переховується в Росії. Народний депутат керував одним з найбільших в Україні підприємств із продажу транспорту, займався відчуженням нерухомості та захопленням підприємств. Майно та активи політика на понад 600 мільйонів гривень передали в управління державного агентства АРМА.

Нагадаємо, що у Києві заблокували роботу підприємства зі структури кремлівської "Газпром нєфть". На складах нафтопродуктів провели обшуки та вилучили понад 27 тон мастил російського виробництва. Окрім того, в центрі Києва заарештували будівлю, що належить російському виробнику ядерного палива — державному акціонерному товариству "Росатом". 

Читайте також, що буде з заарештованим майном скандального ТРЦ Ocean Plaza

Читайте также