В ЖК "Київпроект" побудують бомбосховище для цілого кварталу (ФОТО)

У забудовника пояснили проведення демонтажу будівлі

У центрі Києва розпочали частковий демонтаж будівлі "Київпроект" для укріплення схилу та будівництва двоповерхового паркінгу, де облаштують бомбосховище для цілого кварталу. Так в компанії SAGA Development, яка є одним з девелоперів Kyіvproekt City Space, пояснили активність на будмайданчику, передають "Коментарі".

У забудовника зазначили, що останніми днями до знакової споруди в центрі Києва прикуто багато уваги через розпочатий демонтаж. Девелопер запевнив, що усі роботи, що розпочаті зараз на об’єкті, ведуться у відповідності з дозвільною документацією та архітектурною концепцією будівлі “Київпроект”.

Демонтаж будівлі проводять через нові будівельні норми, згідно з якими забудовник має облаштувати надійне укриття. Це неможливо зробити без демонтажу, оскільки споруда побудована із розбірних бетонних конструкцій. Однак після будівництва дворівневого паркінгу та укріплення схилу демонтовані конструкції відновлять.

Дворівневий паркінг забезпечить укриття від ворожих обстрілів для цілого кварталу, де розташовано багато житлових та офісних будівель, дитячі садочки та дві школи. Окрім того, це покращить ситуацію з паркуванням автомобілів, що знизить транспортне навантаження. У забудовника додали, що модерністський стиль будівлі буде збережено. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через війну ринок нерухомості значно впав по всіх регіонах України. У Києві угод щодо купівлі-продажу житла стало у десять разів менше, ніж було до повномасштабного вторгнення російських військ. Війна триває і люди не поспішають купувати житло ані в столиці, ані в інших українських містах, навіть на заході країни.

Тим часом ринок оренди житла у Києві відновився на 80%, але в окремих цінових сегментах. Підвищений попит на бюджетні квартири в столиці сформували переселенці, зокрема з Харкова та Запорізької області. Ціни на оренду житла зросли не тільки через підвищений попит, а й через зростання курсу долара. Детальніше про ситуацію на ринку орендованого житла та ціни на оренду квартир у Києві можна дізнатися в нашому матеріалі.

Читайте також, що розповів експерт про ситуацію у будівельній галузі та з новобудовами у Києві.

Читайте также