Робота у Києві: яка ситуація з працевлаштуванням у столиці

В центрі зайнятості розповіли про вакансії

У Києві з початку року до столичної служби зайнятості звернулись понад 45 тисяч безробітних, з яких понад 3,8 тисячі переселенців. Про ситуацію з працевлаштуванням розповіли в Київському міському центрі зайнятості, передають "Коментарі". 

За даними відомства, у Києві з початку року забезпечили роботою понад 5,2 тисячі шукачів, з них 25% працевлаштовані у сфери торгівлі та ремонту, ще 11% — у сфері оборони та державного управління й оборони, майже 9% – у переробній промисловості та близько 8% – у сфері адміністративного обслуговування.

Понад 7% безробітних у Києві зайнялись професійною та науковою діяльністю. Ще близько 7% знайшли роботу у сфері охорони здоров’я та фінансової діяльності. В освіту, сферу інформації та телекомунікацій, на транспорт та в складське господарство працевлаштували по 6% усіх безробітних.

У Київському центрі зайнятості з початку року мали інформацію про наявність понад 22 тисяч вакансій. В середньому зараз на одне вільне робоче місце у Києві претендують чотири кандидати.

У столичному центрі зайнятості додали, що зараз у Києві є широкий вибір вакансій вчителів, медсестер, фармацевтів, робітників з прибирання, швачок, соцпрацівників, слюсарів-сантехніків, двірників та електромонтерів. У великому дефіциті наразі у столиці вакансії для керівників різного рангу, менеджерів, бухгалтерів, продавців-консультантів, водіїв, адміністраторів, комірників, економістів, касирів та охоронників.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у серпні дванадцять людей претендували на одне робоче місце, а загалом — 290 тисяч безробітних було в Україні. Такі дані Державної служби зайнятості, але експерти кажуть, що реальні цифри значно вищі. Подробиці — в нашому матеріалі.

Нагадаємо, що у воєнний час Київ залишається у лідерах за кількістю вакансій. У столиці у липні кількість вакансій була найбільша, ніж в інших великих містах. Подробиці про популярні професії та зарплати у столиці — в нашому матеріалі.

Читайте також, скільки можна заробити та які ціни на таксі у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися