Екологи розповіли про наслідки обстрілу складу техніки під Києвом (ФОТО)

Пожежі після обстрілів спричинили значні збитки довкіллю

У Бучанському районі Київщини через пожежі на складах електронної техніки внаслідок обстрілів російських окупантів завдано мільйонні збитки довкіллю. Про це повідомили у Державній екологічній інспекції Столичного округу, передають "Коментарі".

У селі Горенка внаслідок артилерійського обстрілу навесні 2022 року сталася пожежа складського комплексу дистриб’ютора електронної техніки "Фокстрот". Вогнем було охоплено 43 тисячі квадратних метрів. Внаслідок пожежі в атмосферне повітря Київщини потрапило понад чотири тисячі тон забруднюючих речовин, серед них діоксид азоту, діоксид вуглецю, ангідрид сірчистий та важкі метали. Лише ці збитки оцінили у 7,3 мільйонів гривень.

Окрім того, екологічні інспектори виявили, що в результаті обстрілу та загоряння відбулося засмічення та забруднення земель маслами та нафтопродуктами. Дослідження зразків ґрунту встановили перевищення гранично-допустимих концентрацій нафтопродуктів у 43 рази та маслами у 23 рази. Розмір шкоди завданої землі та ґрунтам внаслідок лише цього обстрілу становить 16 мільйонів гривень, а загалом — понад 23 мільйони гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три міські ради у Київській області вже підписали угоду про створення сучасних потужностей з переробки побутових відходів. Два сучасні заводи з переробки побутових відходів, які планують побудувати на території Бориспільської, Броварської та Фастівської громад, використовуватимуть одразу кілька сучасних технологій.

Нагадаємо, відома компанія з Ізраїлю візьме участь у будівництві заводу з переробки будівельного сміття у Київській області та демонтажі зруйнованих багатоповерхівок під Києвом. Іноземним інвесторам із ізраїльської компанії GreenMix показали наслідки бойових дій із російськими окупантами в Бучі. Тільки у Бучанській громаді обсяг будівельного сміття після розбирання завалів становить понад два мільйони тонн. Через те, що на Київщині зруйновано внаслідок війни тисячі об'єктів, ця цифра в рази більша по регіону.

Читайте також, що на Київщині збудують завод з виробництва безпілотників "Байрактар".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися